matošević i červar tuguju

'Cimeri iz Atlante Saračević i Puc opet će zaigrati zajedno, ali na nekom drugom svijetu'

21.02.2021 u 23:12

Bionic
Reading

Jedan od najvećih rukometaša koje je Hrvatska imala, Zlatko Saračević, preminuo je u 60. godini. Odradio je pobjednički utakmicu s Podravkom, svladavši Lokomotivu, pohvalio svoje rukometašice i tada mu je pozlilo. Iz koprivničke bolnice, nažalost, stigle su najgore vijesti.

Zgranut je, potresen rukometni svijet nakon vijesti o preranom i još više iznenadnom odlasku Zlatka Saračevića.

'Ne znam što bih vam rekao, potresen sam. Sada će Iztok Puc i Zlatko Saračević, cimeri iz Atlante 1996. opet zaigrati zajedno, ali na nekom drugom svijetu. U šoku sam, ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo. Vrtim filmove unatrag, jako me potresla ova vijest', za Sportske novosti javio se Valter Matošević, koji je sa Saračevićem osvojio olimpijsko zlato 1996. godine.

Ni Lino Červar nije mogao doći k sebi, nakon što je čuo ovu tužnu vijest iz Koprivnice.

'On je bio primjer trenerske struke, sportskog ponašanja, olimpijski pobjednik, bio je i moj pomoćnik 2018. godine na Europskom prvenstvu. Bio je sve to, ali prije svega bio je čovjek. Nikad o nikome nije rekao jednu lošu riječ, i nitko o njemu nikada nije mogao reći ništa loše. Ne kažem to reda radi, zaista', rekao nam Červar za SN, a onda se i prisijeto još jednog detalja.

'Ja sam mu znao i pokojnog oca, on je isto bio veliki igrač, i igrao je na istom mjestu desnog vanjskog. Ma užas. Izgubili smo jednog velikog sportaša u ova nesigurna i teška vremena. Ovo je stvarno jedan težak udarac i za rukomet, i naš sport i sve nas koji smo ga znali. Šokiran sam, teško mi je u ovom trenutku govoriti. Izgubili smo jednog velikog čovjeka, sportaša, trenera. Strašno, bio je stvarno velik čovjek, ljudina'.

  • +13
Zlatko Saračević Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Zbogom, Legendo 😥🖤

Objavljuje Hrvatski rukometni savezNedjelja, 21. veljače 2021.

Jako je teško kad odlaze veliki sportaši i ljudi, a naš Zlatko bio je upravo takav... ❤️ Hvala Sarač, hvala na svemu! 🕯

Objavljuje Hrvatski rukometni savezNedjelja, 21. veljače 2021.