šprem o velikom saračeviću

'Kada je odlazio iz reprezentacije dao mi je svoj dres s brojem 17, i rekao mi je da ću ga ja nositi. Kako sam bio ponosan'

21.02.2021 u 22:51

Bionic
Reading

Prerani odlazak velikog rukometaša, a sada trenera, Zlatka Saračevića, šokirao je sve. Preminuo je nakon pobjede njegove Podravke u velikom derbiju nad Lokomotivom. U svom stilu, kada je odradio posao. Pobjednički

Legenda hrvatskog rukometa i trener Podravka Vegete Zlatan 'Zlatko' Saračević (59) umro je u bolnici u Koprivnici nakon što mu je pozlilo poslije utakmice protiv Lokomotive.

Podravka je u najvećem derbiju hrvatskog ženskog rukometa u Koprivnici pobijedila Lokomotivu sa 32:29 i napravila veliki korak prema novom naslovu prvakinja.

>> Slavko Goluža u šoku nakon smrti Zlatka Saračevića: Zvao sam ga da mu čestitam na pobjedi, ali nije mi se javio....

'Čestitam curama što su izdržale sve ovo. Moram priznati da je pritisak bio nenormalan. Bilo je najvažnije smiriti cure jer smo s jedne strane bili u teškoj situaciji što se tiče Lige prvakinja i ti porazi su djelovali. Bio je to pravi derbi, Lokomotiva je prava ekipa u kojoj igra sedam osvajačica brončane medalje i šteta što nije bilo publike da vidi jedan super-kvalitetan meč. Na kraju su odlučili naša širina i kvaliteta koju još uvijek imamo', rekao je nakon utakmice Saračević, a vrlo brzo nakon toga mu je pozlilo. Hitna ga je odvezla do gradske bolnice, ali spasa mu nije bilo.

>> Strašne vijesti iz Koprivnice! Umro je Zlatko Saračević

Rukometni svijet je potresen, a među onima koji na njega imaju posebnu uspomenu je i Goran Šprem.

'Iako je razlika između nas čak 18 godina, to se nikad nije osjetilo. Od prvog dana kada smo se sreli na parketu. Sjećam se kada se opraštao od reprezentacije, došao mi je i rekao: Ovaj dres s brojem 17 je tvoj, ti ćeš ga nositi. Bio sam sretan, ponosan. Bio je uvijek uz nas, i mogu reći čak da mi je bio i prijatelj. Kada smo bili na nekim okupljanjima, ako bismo išli po sobama, često je to bilo baš kod njega, jer bio je duhovit, zabavljač. Obožavali smo ga svi. Evo, otkad smo čuli za vijest, telefon mi neprestano zove, čujemo se vi iz tog rukometnog okruženja, jednostavno nitko ne vjeruje u ovakav tužan završetak', prisjetio se za tportal jedan od zlatnih hrvatskih rukometaša Goran Šprem.

  • +13
Zlatko Saračević Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Zbogom, Legendo 😥🖤

Objavljuje Hrvatski rukometni savezNedjelja, 21. veljače 2021.

Jako je teško kad odlaze veliki sportaši i ljudi, a naš Zlatko bio je upravo takav... ❤️ Hvala Sarač, hvala na svemu! 🕯

Objavljuje Hrvatski rukometni savezNedjelja, 21. veljače 2021.