čeka se dogovor

Čelni ljudi hrvatskog nogometa napokon otkrili kako misle zadržati izbornika Zlatka Dalića na klupi reprezentacije

04.06.2020 u 13:40

Bionic
Reading

Pandemija koronavirusa poremetila je ritam sportskih natjecanja pa je tako i EURO koji se trebao igrati ovog ljeta prebačen na 2021. godinu. Problem? Pa recimo kako hrvatski izbornik Zlatko Dalić s HNS-om ima ugovor do kraja srpnja ove godine... Predsjednik Davor Šuker i njegovi suradnici morali bi što prije djelovati te ponuditi Daliću novi ugovor

Zlatko Dalić niti ne skriva kako je od kraja SP-a 2018. godine u Rusiji, na kojem je hrvatske nogometaše odveo do svjetskog srebra, odbio brojne bajoslovne ponude koje su stizale na njegov stol. Isticao je Dalić kako mu je samo naša reprezentacija u fokusu, jedini je cilj bio što bolji nastup na EP-u 2020., a onda bi razmišljao što i kako dalje.

No, pandemija koronavirusa pomaknula je EURO na 2021. godinu, a HNS se našao u problemu jer Dalić ima važeći ugovor do kraja srpnja. Ove godine... Realno, sam Dalić je potvrdio da će voditi Hrvatsku na EP-u sljedeće godine, ali formalnost oko potpisa novog ugovora još nije odrađena. Što se čeka?

'Kao što smo i do sada komunicirali, HNS pruža punu podršku našem izborniku koji je sa svojim izabranicima ostvario najbolji rezultat u povijesti hrvatskog nogometa. Želja za nastavkom suradnje je neupitna, izbornik je uvijek isticao kako većeg priznanja od vođenja nacionalne reprezentacije nema, a sve buduće korake definirat ćemo prema planu', kazao je u razgovoru za Sportske novosti izvršni direktor i glavni operativac HNS-a Marijan Kustić te napomenuo:

'Predsjednik Davor Šuker finalizirat će razgovore u interesu svih sa Zlatkom Dalićem.'

Postoji još jedan veliki problem, a to je gdje će hrvatska reprezentacija igrati svoje utakmice. Maksimir je oštećen u potresu, pa bi sljedeće godine priliku da ugoste 'vatrene' napokon češće mogli dobiti drugi gradovi diljem Hrvatske...

'Nije novost da je odluka HNS-a, a koja je donesena u suradnji s izbornikom, da se utakmice 'vatrenih' igraju u svim krajevima Hrvatske. S takvom praksom nastavit ćemo i u vremenu pred nama. Reprezentacija pripada čitavom narodu, od Splita, Rijeke, Osijeka, Pule do Zagreba. Odluku o tome koji grad će biti domaćin određene utakmice donijet ćemo na vrijeme', zaključio je Marijan Kustić.