dvije godine nakon

Zlatko Dalić sasvim iskreno progovorio o izbacivanju Nikole Kalinića iz reprezentacije i objasnio zašto je to morao napraviti

02.05.2020 u 09:47

Bionic
Reading

Zlatko Dalić je sudjelovao na sastanku s indijskim trenerima kojima je održao predavanje na temu 'suradnje s igračima najviše klase i zvjezdanog statusa', a osvrnuo se i na srebro iz Rusije

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić sudjelovao je putem videolinka na sastanku s indijskim trenerima kojima je održao predavanje na temu 'suradnje s igračima najviše klase i zvjezdanog statusa'. U razgovoru su sudjelovali i izbornik Indije Igor Štimac i ministar mladih i sporta Sgri Kiren Rijiju.

'Pratim vašu ligu i vidio sam vaše momčadi. Problem je taj što imate previše stranaca. Uzmimo za primjer Saudijsku Arabiju, prošle sezone je imala ukupno samo osam stranih igrača. Veliki broj stranaca predstavlja problem za domaće igrače jer se ne mogu razvijati kako treba', detektirao je problem Indije hrvatski izbornik.

Naravno, nije moglo proći ni bez pitanja o Svjetskom prvenstvu u Rusiji i povijesnoj srebrnoj medalji.

'Da bismo ostvarili takav uspjeh, morali smo biti jedna sretna obitelj. Momčadi nisu građene oko pojedinaca. Ako ovisite samo o jednom igraču koji je tu da vas spasi, nećete uspjeti. Ljudi ne razumiju da su Modrić, Rakitić ili Mandžukić zapravo jako jednostavni ljudi. Držali smo se zajedno i to je izgradilo povjerenje među nama. Kakva god situacija bila, bili smo spremni. Momčadski duh je bio čudesan', objasnio je Dalić Indijcima.

Dalić je, nakon skoro dvije godine, pojasnio i zašto je Nikola Kalinić morao napustiti reprezentaciju. Podsjetimo, napadač je potjeran zbog kršenja discipline nakon utakmice s Nigerijom. Dalić je donio odluku da je najbolje nastaviti bez njega.

'Posao trenera je donošenje odluka. Ponekad morate biti i oštri, ali ne smijete se ponašati osvetoljubivo prema bilo kome. Sve odluke moraju biti donesene u interesu ekipe i zato sam morao donijeti tu tešku odluku i poslati jednog igrača doma. Jednostavno sam to morao napraviti. Nekada ne možete sjediti na dvije stolice', rekao je izbornik Dalić.