znaju se prioriteti

Prvi čovjek turskog velikana priznao da je imao spreman ugovor za Zlatka Dalića

20.05.2020 u 11:54

Bionic
Reading

Turski nogometni velikan, jedan od tri najveća kluba u toj zemlji, Fenerbahče, i dalje je u potrazi za trenerom. I pitanje je do kada će biti, jer stanje oko koronavirusa nije stavljeno pod kontrolu, i upitan je nastavak sezone. Samim time i stav čelnika kluba, uzimaju li trenera tek kao privremeno rješenje ili na dugi rok.

Fenerbahče i dalje traži trenera. Još od odlaska Nenada Bjelice s klupe 'modrih', njegovo se ime provlačilo po turskim medijima, a i sâm Bjelica nam je otkrio da je bilo konkretnih pregovora.

No, negdje je očito zapelo, odnosno ne zna se rasplet cijele ove priče, jer ove se srijede u turskim medijima pojavila vijest kako je se broj kandidata za trenera povećao na čak 25.

Ono što je zanimljivo jest i izjava prvog čovjeka kluba, Alija Koca, koji je otkrio kako se pregovaralo i sa Zlatkom Dalićem, aktualnim izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije.

Informaciju smo i provjerili, dobili potvrdu da je istinita, ali da se osim o saslušanoj ponudi, nije razgovaralo o ničem više.

'Pregovaramo s trenerima u starosti od 40 do 50 godina, tražimo hrabrog učitelja koji će se moći uklopiti u našu ekonomsku strukturu, osigurati konkurenciju, isprobati različite taktike. Prije nego je krenula ova pandemija koronavirusa, imali smo pregovore i sa Zlatkom Dalićem, ali kako je odgođen i Euro, odnosno pomaknut na 2021. godinu, onda su ti naši planovi pali u vodu, jer znamo da Dalić želi biti s reprezentacijom', rekao je Ali Koc i dodao da se, osim o Bjelici, u klubu razmišlja(lo) i o još dvojici hrvatskih trenera, Slavenu Biliću odnosno Ivanu Leki.