SUPERSPORT HNL

Čačić u problemima uoči Varaždina: Menalo zadobio potres mozga, Bočkaj je ozlijeđen, Ademi virozan

18.02.2023 u 14:02

Bionic
Reading

Neću reći ništa novo ako kažem da nas čeka jedna zahtjevna utakmica. Idemo na noge Varaždinu koji cijele sezone igra doista dobar nogomet. Rasterećeni su, igraju pred svojim navijačima i ondje je uvijek teško, kao što je bilo i jesenas kad smo s njima odigrali 1:1, rezimirao je trener Ante Čačić uoči novog iskušenja u domaćem prvenstvu, koje Dinamu u nedjelju u 15 sati (MAXSport. MAXtv) u utakmici 22. kola SuperSport HNL-a nosi gostovanje kod Varaždina

Plavi su u utorak u gostima kod RNK Splita osigurali nastup u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, a po pitanju kadra ta utakmica je sastav Ante Čačića opteretila manjim problemima.

'Ta utakmica je nažalost po nas imala negativan odjek. Konkretno, Bočkaj ima problema s butnim mišićem, Menalo je dobio potres mozga, otprije problema ima Ademi koji se muči s virozom pa ćemo nakon treninga uoči utakmice vidjeti hoće li biti u kadru. Svi ostali su zdravi i spremni', kazao je trener Dinamo, a zatim se još malo osvrnuo na prvi ovosezonski dvoboj odigran na stadionu Varteks.

'U toj utakmici Varaždin ne samo da je bio ravan nama, nego je u određenim periodima utakmice bio i bolji. U ovom navratu nastojat ćemo iz utakmice izvući maksimum. Dinamo uvijek ide na tri boda, tako će biti i ovoga puta.'

U međuvremenu, između trijumfa u Kupu i novog iskušenja u domaćem prvenstvu, Dinamo je doveo jednog sjajnog mladog igrača, pa je tako u srijedu novi igrač plave ekipe postao potentni branič pristigao iz Istre 1961, Mauro Perković.

'Perković je odradio prvi trening i mogu potvrditi da će biti u krugu kandidata za utakmicu. Imamo fond igrača s kojima vjerujem, možemo pružiti dobru predstavu.'

Varaždin je u nastavku prvenstva u pet utakmica upisao tek jednu pobjedu, no trener Čačić će se složiti kako rezultat ne odražava stvarno stanje na terenu kad se radi o samoj igri sljedećeg protivnika.

'Slažem se da rezultat ne prati igru Varaždina, u Puli su poraženi u posljednjoj minuti, iako su bili potpuno ravnopravni, možda čak i bliže pobjedi, no to je nogomet i takve stvari se znaju dogoditi, rezultat ponekad nije adekvatan s obzirom na prikazanu igru. Ipak, treba se sjetiti da su oni novaci u ligi. Pokazali su da su sjajna momčad i da bez obzira na protivnika pokušavaju igrati svoj nogomet tako da ondje putujemo s velikim respektom. Prošlu utakmicu s Hajdukom su uvjerljivo poraženi, no do isključenja njihova igrača bio je to potpuno ravnopravan dvoboj, a to govori da nas čeka snažan protivnik i teška utakmica', zaključio je Čačić.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore