POSVE REALNO

Oršićev menadžer o situaciji koja bi 'ubila' svakoga: Da smo znali što će se dogoditi...

18.02.2023 u 07:53

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac i jedan od aktera najljepših priča zagrebačkog Dinama, Mislav Oršić, u zimskom prijelaznom roku ostvario si je želju te preselio u najjaču ligu svijeta - englesku Premier ligu. Međutim, kroz ovih nekoliko tjedana, pokazalo se da mu taj transfer nije donio ništa dobroga

Početkom godine Mislav Oršić potpisao je za Southampton, klub koji je tada, baš kao i sada na dnu engleske Premier lige.

I premda je hrvatski reprezentativac imao nekoliko uspješnih utakmica protiv engleskih klubova, dok je nosio Dinamov dres, očekivalo se da bi mogao biti uzdanica tadašnjeg trenera Nathana Jonesa.

To se nažalost nije dogodilo, već je Oršić skupljao mrvice, a potom i doživio još veće poniženje. Zajedno s Dujom Ćaletom-Carom preseljen je u B momčad na 'kaljenje'. Nevjerojatno.

Njegov menadžer Branko Hucika govorio je situaciji svog klijenta za Podcast Inkubator.

'To je tema koja se vrti otkad je otišao. Situacija je neočekivana za obojicu koji smo pričali smo s gazdom i trenerom kluba prilikom njegova dolaska. Zaključci su možda preuranjeni, ali sadašnja situacija ne može zadovoljiti nikoga. Ne može zadovoljiti prvo Mislava kao igrača i situaciju u kojoj je bio, ležernoj, igraš u svom gradu. Na svakom su ga kutu ljudi zaustavljali i lijepo se odnosili prema njemu. Postao je zvijezda kakve dugo nije bilo, pojasnio je Hucika.

'A onda dođeš u situaciju koju nismo htjeli, kojoj se nismo nadali. Da smo znali, da možemo možda vrijeme vratiti. Što bi napravili? Mislav bi ostao u Dinamu. Išli smo u najboljoj namjeri, najboljoj mjeri. Ne kao guske u maglu, nego zbog razgovora s vodećim ljudima u Southamptonu', smatra Oršićev menadžer, koji je i predložio povratak u Dinamo. 

'To je bila moja ideja. Završio je prijelazni rok i to je neizvedivo. Malo se pospeš pepelom da izvučeš situaciju. Bio je pokušaj da se to napravi, ne na način predaje. Nije bilo ozbiljno da bi se realiziralo, ali kao neka ideja mi je palo na pamet. Nije ugodno i Mislav nije takav da bi sjedio na klupi i uzimao novce. On želi igrati'.

Na Oršićevu žalost, ta je mogućnost propala, a čini se da bi i ovih nekoliko mjeseci mogli biti posve razočaravajući. Jer osim što neće igrati za klub, dojma sm da će 'izvisiti' i kod izbornika Dalića. A o tome početkom siječnja nije mogao ni pomisliti.