odlučio je

Bruno Petković odgovorio na poziv turskog velikana koji gradi momčad za Ligu prvaka

15.05.2024 u 10:21

Bionic
Reading

Već tjednima turski mediji najavljuju mogući dolazak Brune Petkovića (29) u Trabzonspor koji je započeo ambicioznan plan okupljanja momčadi s kojom se želi vratiti na sam vrh

Bruno Petković (29) je 'vruća roba' na nogometnom tržištu. Ovog ljeta Petko može napustiti Dinamo jer u ugovoru ima otkupnu klauzulu od samo 2.5 milijuna eura, a to je mamac za brojne klubove koji traže napadača njegovih kvaliteta.

Sigurno je da će interes biti još i veći ako Petković dobro odigra na Europskom prvenstvu u Njemačkoj pa su neki klubovi već krenuli u akciju. Najuporniji je proteklih tjedana bio posrnuli turski velikan Trabzonspor koji je Brunu želio i prošlog ljeta, no pregovori su tada neslavno propali.

U Trabzonu su odlučni u namjeri da se vrate u sam vrh turskog nogometa, ali ne skrivaju ni ambicije u europskim natjecanjima u sezonama koje dolaze. Cilj je biti konkurentan u Ligi prvaka, a za to im treba napadač poput Brune Petkovića kojeg žele ponovno 'upariti' s Mislavom Oršićem te tako obnoviti sjajnu napadačku polugu koju su ova dvojica činila u Dinamu i hrvatskoj reprezentaciji.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Ambiciozni Trabzonspor je već navodno osigurao potpise nekolicine igrača za novu sezonu, a među njima su Borna Barišić, engleski veznjak John Lundstram te rumunjski napadač Denis Dragusha. I čekao se samo pozitivan odgovor Brune Petkovića kojem je Trabzonspor navodno ponudio godišnju plaću koja je čak tri puta veća od onoga što trenutno zarađuje na Maksimiru.

Turski mediji bliski Trabzonsporu sad otkrivaju kako se Petković preko svojih zastupnika napokon očitovao te se zahvalio na interesu i odbio ponudu!

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +38
Rijeka - Dinamo, SuperSport HNL, 5.5.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Očekivano, u Trabzonu su razočarani njegovom odlukom te će se okrenuti drugim rješenjima na njegovoj poziciji. Za sada su prvi izbor Nigerijac Tolu Arokodare iz Genka te Kelechi Iheanacho iz Leicester Cityja, ali od Petkovića ipak nisu odustali. Odlučili su pričekati kako će se situacija na tržištu razvijati te će još jednom pokušati nagovoriti Brunu da ipak karijeru nastavi u Turskoj.

Finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa dostupno svima

Napetost raste! Centriraj se izravno u srcu SuperSport HNL-a, finale je dostupno svima na MAXSport YouTube kanalu i Tportalu! Prva utakmica između Dinama i Rijeke je u srijedu, 15. svibnja, u 19 sati, a druga u srijedu, 22. svibnja u 18 sati. Ne propusti ni sekundu navijačke euforije! Prati uživo: http://t.ht.hr/fw/kup

S druge strane, Petković se nada pozivu nekog od klubova iz 'lige petica', interesa naravno ima, no konkretnih ponuda - barem za sada - nema.

Bruno se tako do kraja sezone može u miru posvetiti Dinamu, titula prvaka je potvrđena, ostaje još borba za SuperSport Hrvatski nogometni Kup. 'Modri' danas na Maksimiru dočekuju Rijeku (19 sati, MAXSport1, MAXtv) u prvoj utakmici finala Kupa, a Petković će svoje suigrač povesti prema novom trofeju...