turci otkrivaju

Dinamo zbog samo 2.5 milijuna eura ostaje bez svog najboljeg igrača

19.04.2024 u 14:46

Bionic
Reading

Bruno Petković (29) je 'alfa i omega' Dinama, ali bi ovog ljeta vrlo lako mogao napustiti Maksimir. Turski mediji otkrivaju kako će Trabzonspor, ohrabren relativno niskom otkupnom klauzulom, ponovno krenuti u akciju dovođenja hrvatskog reprezentativca

Već danima turski mediji, za sada ipak pomalo suzdržano, pišu o mogućem transferu Brune Petkovića (29) iz Dinama u Trabzonspor.

Činjenica je da su Turci prošlog ljeta bezuspješno pokušavali, ali sad se ponovo vraćaju po 'devetku' Dinama. Navodno su u Trabzonsporu odlučni u pokušaju da ponovno 'spoje' Petkovića i Mislava Oršića koji su svojevremeno fantastično funkcionirali u Dinamu. Pokušao je to prošlog ljeta učiniti sad već bivši trener Trabzona Nenad Bjelica, a čelnici kluba će sad još jednom krenuti u akciju.

Ohrabreni su činjenicom da se Oršić sjajno oporavio nakon operacije ligamenata koljena i od njega se puno očekuje u novoj sezoni. U paru s Brunom Petkovićem, naravno.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

A nade Trabzonspora temelje se na činjenici, barem tako tvrde turski mediji, da Bruno Petković u ugovoru ima otkupnu klauzulu od samo 2.5 milijuna eura! U cijeloj je priči tako Dinamo postao nevažan, pitanje je samo što će odlučiti sam Bruno Petković.

Turski mediji navode kako je trener Trabzonspora Abdullah Avci već zatražio dovođenje Petkovića i sad je na klupskom rukovodstvu da aktivira otkupnu klauzulu i pokuša nagovoriti Petka na dolazak u Trabzon.

Kako bi dodatno 'pojačali' pritisak, turski su mediji bliski Trabzonsporu podsjetili na Oršićeve izjave o Petkoviću.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Pregled dodavanja i golova Brune Petkovića u 2023. godini Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

'Vrlo sam dobar prijatelj s Petkovićem. Asistirali smo jedan drugom za puno golova i slavili smo zajedno. Bio bih sretan kad bih imao novu priliku zaigrati s njim', kazao je prije nekog vremena Oršić za turske medije o Petkoviću koji s Dinamom ima ugovor do ljeta 2025. godine.

Problem? Pa to što Petko prema Transfermarktu vrijedi pet milijuna eura, a čeka ga i nastup na Euru pa bi mu cijena, ako odigra zapaženu ulogu u redovima 'vatrenih' mogla i dodatno porasti.

U cijeloj bi priči tako na kraju Dinamo mogao ispasti gubitnik jer bi doslovno za sitniš ostao bez najvažnijeg igrača. S druge strane, 'modri' planiraju veliku reorganizaciju i financijsku konsolidaciju, kako kluba, tako i prve momčadi. Sigurno je da će ovo biti 'prometno' ljeto na Maksimiru, a među onima koji bi mogli napustiti 'modre' sigurno je i Bruno Petković...