POVRATAK U JAPAN

Branko Cikatić promotor je najveće japanske MMA organizacije!

03.11.2016 u 09:43

Bionic
Reading

Nakon sjajno odrađenog posla u pripremi i vođenju Europskog prvenstva u tajlandskom boksu proslavljeni hrvatski borilački as Branko Cikatić pred sobom ima još veći izazov. Postao je službeni partner i promotor najveće japanske MMA organizacije za Hrvatsku

'Ponosno objavljujem da sam postao službeni partner - promotor najveće japanske MMA organizacije Pancrase za Hrvatsku', rekao je Branko Cikatić

'Nakon 15 godina vraćam se u Japan te ću dovoditi najbolje MMA borce iz naše zemlje. Zahvaljujem gospodinu Masakazuu Sakaiju i gospodinu Shinjiju Nishimuri, s kojima sam već duže vrijeme bio u pregovorima o suradnji s Pancraseom', dodao je Hrvatski Tigar.

Zanimljiva je poveznica između ove organizacije i Branka Cikatića. Naime, Pancrase je osnovan 1993. godine, baš kada je Cikatić bio na vrhuncu svoje moći u borilačkom smislu, odnosno kada je osvojio prvi prestižni K-1 Grand Prix.

'Japan je uvijek ostao u mome srcu i lijepim sjećanjima te se sada ponosno vraćam i nadam se uspješnoj i dugogodišnjoj suradnji s Pancraseom.'

A da se Cikatić ozbiljno primio posla, svjedoči to što će već za devet dana (12. studenog) u Krapini biti održan prvi događaj, Fight in the West II - Road to Pancrase, a pobjednik tog turnira ima izravan plasman i put u Japan.

'Jako sam uzbuđen što mogu potvrditi da smo dobili novog partnera za razvoj Pancrasea u Hrvatskoj i Europi, a to je legendarni Branko Cikatić, koji je stvarao povijest ovog sporta od samih početaka. Hrvatska, Cikatićeva domovina, ima jedno od najvažnijih mjesta u stvaranju boraca za borilačke sportove. Cikatić je napravio i veliki uspjeh u organizaciji Europskog prvenstva 2016. u tajlandskom boksu, a siguran sam da će sada odraditi i vrhunski posao za našu organizaciju. Ne mogu dočekati da vidim hrvatske borce u Japanu te s velikim nestrpljenjem gledam na našu uspješnu buduću suradnju', rekao je prvi čovjek Pancrasea Masakazu Sakai.

Ono što svakako daje posebnu vrijednost ovoj suradnji jest činjenica da je Pancrase na šestom mjestu u svijetu MMA organizacija, a nama najpoznatije ime koje se borilo za nju jest Amerikanac Josh Barnett, koji je dva puta osvajao naslove.