BOLJI OD LEWISA?

Bolt: U Rio de Janeiru bih mogao skakati u dalj

11.08.2012 u 10:23

Bionic
Reading

Ni nakon što je obranio zlatne medalje na 100 i 200 metara, a isto može napraviti večeras i na 4x100 m, Usain Bolt ne razmišlja o olimpijskom umirovljenju. Želi nastupiti i u Rio de Janeiru 2016, ali mogao bi pritom isprobati nešto novo

Još ranije je najpopularniji atletičar današnjice spominjao mogućnost da se okuša i u skoku u dalj, a čini se da se to vrijeme približava. Bolt bi želio biti poput velikog Jesseja Owensa koji je u karijeri osvojio zlatne medalje na 100, 200, 4x100 metara i u skoku u dalj, istina sve na istim Olimpijskim igrama, 1936. u Berlinu.

'Da nisam ja, definitivno bih volio biti Jesse Owens. Skok u dalj je nešto što sam oduvijek želio isprobati. Posljednje sam tri godine ponavljao da želim postati legenda i u Londonu mi je to uspjelo. Sada moram razmisliti o tome što je sljedeće, što želim raditi, što je moj idući cilj. Moram pronaći nešto što će me istinski motivirati', istaknuo je Jamajčanin.

'Još uvijek ne znam što želim raditi nakon ovoga, hoću li nastaviti trčati 100 ili 200 metara ili ću pokušati nešto novo. Ponoviti trostruki naslov u sprintu u Rio de Janeiru će biti teška misija budući da ću tada imati 30 godina. No još uvijek nisam spreman za umirovljenje. Volim ovaj sport i tek kad napunim 30 godina, razmišljat ću o odlasku', dodao je najpoznatiji zabavljač u svijetu atletike. A vjerojatno je na taj način želio i 'dirnuti' Carla Lewisa, još jednog velikog atletičara, koji je 1984. u Los Angelesu ostvario isti uspjeh.

Naime, Lewis je na neki način ostavio sumnju nad svim Boltovim uspjesima, izjavivši da se na Jamajci testiranja na doping ne provode često. Bolt mu je već odgovorio: 'Ne poštujem ga.'