vedade, ljudino!

Bivši reprezentativac BiH velikog srca; potpisao je za Schalke i odlučio svu plaću donirati u humanitarne svrhe

04.09.2020 u 13:56

Bionic
Reading

Vedad Ibišević (36) je u Schalke stigao kao slobodan igrač nakon što mu je na kraju sezone istekao ugovor s berlinskom Herthom. S 'rudarima' iz G'kirchena je potpisao na jednu godinu, a onda je sve oduševio odlukom da se odriče cijele zarade

Bivši reprezentativac BiH Vedad Ibišević u Schalke je stigao kao slobodan igrač, a potom je pristao i na znatno smanjenje plaće u odnosu na onu koju je imao prethodnih sezona u Herthi iz Berlina.

Međutim, Ibišević je svojim potezom oduševio cijelu Njemačku. Naime, kako tvrdi Bild, iskusni je napadač odlučio odreći se svoje godišnje plaće u redovima 'rudara' iz G'kirchena, te da će cijeli iznos donirati u humanitarne svrhe.

Jedini novac koji će Ibišević prihvatiti jesu bonusi od dobrih rezultata kluba, njegovih igara i golova. Plaću koju je dogovorio sa Schalkeom će svakog mjeseca donirati u humanitarne svrhe raznim organizacijama kojima je to potrebno.

Navodno se radi o više od 50.000 eura na mjesec, no Ibišević nije želio o ciframa...

'Schalke je u teškoj situaciji, a ja sam želio ponovo igrati Bundesligu. Zato smo se dogovorili da nemam osnovnu plaću. Ono što dobijem, donirat ću. Ja igram samo za bonuse. Meni je dovoljan poticaj bila sama prilika da igram za Schalke', kazao je Ibišević, a sportski direktor Schalkea Jochen Schneider bio je oduševljen njegovom odlukom:

'Vedad je pravo bogatstvo naše momčadi. Iskusni napadač koji prijeti golovima i koji još uvijek gori za svaki nastup u Bundesligi. Jednostavno želi nastaviti igrati nogomet na najvišoj razini, a njegove su kvalitete neosporne. Pokazao je to i ovom odlukom, stvarno je velik čovjek.'

Ibišević je u Bundesligi već 13 sezona, a do sada je igrao za Hoffenheim, Stuttgart i Herthu.