najplaćeniji trener

Doznali smo koliko će Nenad Bjelica zarađivati na klupi Osijeka; njegova je plaća za hrvatske prilike pravo bogatstvo

04.09.2020 u 10:35

Bionic
Reading

Pitanje je sata kad će čelni ljudi Osijeka objaviti kako je Nenad Bjelica (49) i službeno novi trener momčadi iz Gradskog vrta. Svi su detalji njegovog dolaska već dogovoreni, a posebno se ističe Bjeličina godišnja plaća koja neće biti manja od one koju je imao u Dinamu

Jedan od najboljih hrvatskih trenera vraća se u Hrvatski Telekom Prvu ligu nakon šestomjesečne pauze! Nenad Bjelica (49) dogovorio je sve detalje oko preuzimanja klupe Osijeka, čeka se samo službena potvrda njegovog angažmana u Gradskom vrtu.

U međuvremenu je tportal ekskluzivno doznao i neke od detalja ugovora između Nenada Bjelice i Osijeka. Najzanimljiviji je sigurno onaj oko njegove godišnje plaće. Naime, Bjelica bi na klupi Osijeka trebao zarađivati milijun i 200 tisuća eura na godinu! Podsjetimo, toliku je plaću Bjelica imao i u Dinamu u trenutku kad se rastao s 'modrima' te će ponovno biti najplaćeniji trener Hrvatski Telekom Prve lige!

No, njegova će ukupna godišnja zarada u Osijeku ipak biti manja od one koju je imao u Dinamu jer će dobar dio morati podijeliti sa svojim stručnim stožerom. Naime, pregovori su se odužili jer je Nenad Bjelica odlučio sa sobom u Osijek 'povući' i najbliže suradnike koji su s njim vodili Dinamo. Tako će mu pomoćnici u Osijeku biti Rene Poms i Nino Bule, trener golmana Silvije Čavlina, kondicijski treneri Martin Mayer i Karlo Reinholz te analitičar Jasmin Osmanović. No, njihove će se plaće u Osijeku, prema dogovoru, namiriti iz godišnjeg ugovora Nenada Bjelice.

Uz to će Bjelica u Gradskom vrtu imati 'otvorene ruke', trebao bi biti menadžer engleskog tipa, uz to što će biti trener, praktički će raditi i kao sportski direktor zadužen za dovođenje pojačanja. Sloboda je to koju u Dinamu nije mogao uživati jer se u taj dio posla intenzivno uključivao sportski direktor Zoran Mamić, a baš je neslaganje s Mamićem bio glavni razlog Bjeličinog odlaska iz Maksimira.

  • +9
Nenad Bjelica Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Preuzimanje klupe Osijeka definitivno je jedan od najvećih izazova za trenera koji nikad nije skrivao svoje ambicije. Prednost u cijelom poslu je činjenica da se Nenad Bjelica vraća u 'svoj' klub (iako se Kohorta baš i nije najbolje ponijela nakon što je preuzeo Dinamo!) koji ima izražene i zdrave ambicije u Hrvatski Telekom Prvoj ligi i Europi.

Klub je odavno postavljen na zdrave temelje, financijski je stabilan i bez obzira na financijsku krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa nastavlja sa svim svojim projektima i ulaganjima. Prije svega je to novi stadion, ali i sama momčad koja bi - prema planovima mađarskih vlasnika - u sljedeće dvije ili tri sezone trebala 'napasti' naslov prvaka Hrvatske i plasman u jednu od skupina Lige prvaka. Realno, u ovom je trenutku teško zamisliti veći motiv za Nenada Bjelicu od 'rušenja' Dinama iz kojeg je bio prisiljen otići na takav neprofesionalan način...

Na startu ga čeka težak posao jer Osijek je u prva tri kola HT Prve lige upisao dva poraza i remi, a Nenad Bjelica trebao bi debitirati 12. rujna kad u Gradski vrt stiže Rijeka.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige, pretkola Lige prvaka te sve utakmice Europske lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite OVDJE.