stanje je dramatično

Novi skandal potresa Barcelonu; zbog sukoba s Leom Messijem predsjednik kluba bi mogao završiti u zatvoru

04.09.2020 u 09:41

Bionic
Reading

Španjolski mediji javljaju kako je tamošnja policija i državno odvjetništvo krenulo u akciju u kojoj bi predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu već danas trebao biti uhićen. Sumnjiči ga se za korupciju, zloupotrebu položaja te nenamjensko raspolaganje klupskim novcem

Situacija u redovima Barcelone ne može biti lošija, u trenucima kad Leo Messi čini sve kako bi napustio klub na Nou Camp bi trebala uletjeti policija i prema nalogu španjolskog državnog tužilaštva uhititi predsjednika Josepa Mariju Bartomeua!

Kako javljaju španjolski mediji, Bartomeu se sumnjiči da je koristio svoj položaj predsjednika Barcelone kako bi stekao osobnu financijsku korist! Dakle, korupcija na najvišoj razini, a uz to ga terete da je klupskim novcem plaćao PR agenciju koja je objavama na društvenim mrežama blatila aktualne i bivše igrače Barcelone te moguće protivnike na predsjedničkoj funkciji. Sve to kako bi im u javnosti srozao ugled...

Među igračima, sadašnjim i bivšim, koje je tako napadaju nalaze se Leo Messi, Gerard Pique, Pep Guardiola, Xavi Hernandez, Charles Puyol, Andres Iniesta... Nema koju klupsku legendu Bartomeu nije 'napao' putem svojih medijskih poslušnika koji su za to primali pozamašne svote novca.

Navodno se radi o firmi '13 Ventures' koja je preko svojih kanala na Twitteru i Facebooku pisala negativno o Barcinim nogometašima. Bartomeu se pod istragom policije našao onog trenutka kada se saznalo da je za spomenute usluge firmu plaćao šest puta više od tržišne ponude, a ostatak novca je, kako se vjeruje, zadržavao za sebe.

Španjolska policija je pokrenula istragu još u veljači, kada je Barcelona ekspresno demantirala tadašnje navode pojedinih medija koji su otkrili kako je klub plaćao 'treću stranu' da u javnosti blati igrače.

Čelnici Barcelone od tada su kategorički negirali sve te tvrdnje, odbacivali su ih kao neistinite, ali, kako sada stvari stoje, sada će i policiji morati objasniti da ništa nisu činili protuzakonito.

Kako god bilo, ove će optužbe i sama istraga zbog koje bi Josep Maria Bartomeu mogao završiti i u zatvoru kako bi se spriječio mogući utjecaj na svjedoke, dodatno uzdrmati ionako poljuljane klupske strukture. Svi su zaokupljeni 'borbom' i pregovorima s Leom Messijem, a klupska je blagajna opasno ispražnjena pa im ova istraga u ovom trenutku nikako nije trebala...