velika čistka

Betis nastavlja rasprodaju; uoči Dinama odlazi drugi najskuplji igrač u povijesti kluba

25.01.2024 u 13:29

Bionic
Reading

Borja Iglesias (31) je prošle sezone za Betis odigrao 43 utakmice te je s 15 zabijenih golova bio prvi strijelac momčadi, a uz to je upisao i pet asistencija. No, ove je sezone ispao iz prve momčadi pa je odlučio potražiti novi klub

Betis nastavlja rasprodaju uoči utakmice šesnaestini finala Konferencijske lige protiv Dinama (prva 15. veljače u Sevilli, uzvrat 22. veljače na Maksimiru). Španjolski mediji tvrde kako momčad napušta iskusni napadač Borja Iglesias (31) koji nije zadovoljan statusom nakon što je ispao iz prvih 11.

Borja Iglesias je u Betis stigao u ljeto 2019. godine iz Espanyola, transfer je bio vrijedan 28 milijuna eura što je drugi najveći transfer u povijesti kluba, iza Brazilca Denilsona koji je svojevremeno bio najskuplji na svijetu.

Iglesias je do danas za Betis sakupio 182 nastupa, postigao 52 gola uz 12 asistencija te je vodio klub do osvajanja španjolskog Kupa kralja 2022. godine.

Prošle je sezone Iglesias za Betis odigrao 43 utakmice te je s 15 zabijenih golova bio prvi strijelac momčadi, no ove je izgubio mjesto u prvih 11 te je odlučio napustiti klub.

Španjolski mediji tvrde kako odlazi na posudbu u Bayer Leverkusen do kraja sezone s opcijom otkupa ugovora za osam milijuna eura. Trener 'apotekara' Xabi Alonso vjeruje da će Iglesias biti idealna zamjena za ozlijeđenog Victora Bonifacea koji se na teren neće vratiti prije travnja.