neočekivana odluka

Kapetan Betisa iznenadio sve i uoči utakmice s Dinamom napustio klub

19.01.2024 u 08:24

Bionic
Reading

Španjolski nogometni prvoligaš Betis, koji će za mjesec dana igrati s Dinamom u šesnaestini finala Konferencijske lige, potvrdio je da je klub napustio kapetan i vezni igrač Andres Guardado (37)

Andres Guardado (37), bivši reprezentativac Meksika, prešao je u meksički Club Leon.

'Betisova legenda završila je svoju etapu u klubu', priopćio je Betis.

Guardado je šest i pol godina proveo u Betisu pa je sa 218 nastupa stranac s najviše utakmica u povijesti 'zeleno-bijelih' iz Seville.

U petak će mu Betis, s kojim je 2022. osvojio španjolski Kup, upriličiti svečani oproštaj.

Guardado se prošli mjesec posvađao s trenerom Manuelom Pellegrinijem (70) koji ga je bio izvadio na poluvremenu utakmice s vodećom momčadi prvenstva Gironom (1-1) odigranom 21. prosinca. Kasnije su obojica javno rekla da je to bila samo obična svađa, uslijed slabijih rezultata u posljednje vrijeme, te da je njihov međusobni odnos dobar.

Meksički prvoligaš Club Leon u četvrtak je priopćio da je Guardado njegov novi igrač.

Betis, sedmoplasirana momčad španjolskog prvenstva, koristila je Guardada u 19 utakmica ove sezone. U posljednje vrijeme je gubio mjesto u momčadi u konkurenciji veznjaka Guida Rodrigueza, Williama Carvalha i Marca Roce, ali je Pellegrini u srijedu izjavio da će eventualni odlazak Guardada biti velik gubitak za momčad.

  • +5
Betis - Girona, španjolska liga, 21.12.2023. Izvor: EPA / Autor: Julio Munoz

Klupski predsjednik Angel Haro upitan o mogućem dovođenju novog igrača tijekom siječnja rekao je u utorak da prvo netko mora otići. Odbio je govoriti o imenima.

Betis je ovaj mjesec doveo američkog reprezentativnog veznog igrača Johnnija Cardosa (22) iz brazilskog Internacionala. Doveden je kako bi zamijenio ozlijeđenog argentinskog reprezentativca Guida Rodrigueza (29). Cardoso bi odlaskom Guardada trebao imati još veću ulogu te debitirati u nedjelju protiv Barcelone.

Betisov sportski direktor Ramon Planes, zadužen za transfere igrača, prije osam dana je prešao u saudijski klub Al-Ittihad.

Betis i hrvatski prvak Dinamo će 15. veljače odigrati prvu utakmicu šesnaestine finala Konferencijske lige u Sevilli, a uzvrat je 22. veljače u Zagrebu.