maksimalno objektivan

Bayern je prije par mjeseci ponizio Barcelonu, a sada prvi čovjek bavarskog kluba upozorava na još veći problem: Ja ne bih mogao spavati...

02.02.2021 u 10:27

Bionic
Reading

Svi se sjećamo ne tako davne uvjerljive pobjede Bayerna nad Barcelonom od 8:2, u četvrtfinalu Lige prvaka. Sada je prvi čovjek bavarskog kluba, Karl-Heinz Rummenigge, 'podsjetio' i na druge probleme katalonskog velikana, koji bi itekako mogli utjecati na njegovu budućnost

Prvi čovjek Bayerna Karl-Heinz Rummenigge šokiran je spoznajom o dugovanju Barcelone, koji navodno prelazi milijardu eura, te je dodao kako on ne bi mogao spavati da se takva situacija dogodi u njemačkom klubu.

'Čitao sam o Barceloninim dugovima dok sam doručkovao i skoro sam se ugušio. Dâ Bayern ima taj dug, ne bih mogao mirno spavati', rekao je Rummenigge pa nastavio:

Ipak, mislim da se ništa neće dogoditi po tom pitanju jer klub poput Barcelone neće potonuti zbog ogromne vrijednosti i velikog značenja kojeg ima u Kataloniji. U svakom slučaju, duboko žalim što se klubovi mogu zadužiti na ovaj način'.

Dalje, rekao je da on i njegove kolege iz Bayerna pokušavaju uvijek biti uzor drugim klubovima, što je i logično jer je riječ o najvećem njemačkom i jednom od najvećih svjetskih klubova, a kako kaže, posebno to pokušavaju biti u ovo krizno vrijeme, kada mnogi klubovi ne isplaćuju plaće svojim igračima.

'Mi u Bayernu pokušavamo biti uzorni, posebno ako uzmemo u obzir što se događa u Barceloni, ili Italiji gdje se plaće više ne isplaćuju. Ovdje težimo sportskom uspjehu s jedne strane i ekonomskoj stabilnosti s druge strane', rekao je Rummenigge.

  • +9
FC Barcelona - Athletic Bilbao, španjolski Superkup, 17.1.2021. Izvor: EPA / Autor: Jose Manuel Vidal