ovo je nevjerojatno

Otkriveni su šokantni detalji ugovora Barce i Lea Messija; o svemu su se oglasili i glavni 'krivci', a trener Koeman više nema strpljenja...

01.02.2021 u 17:11

Bionic
Reading

Nitko više ne zna kako će se završiti nova afera koja je iz temelja uzdrmala Barcelonu. Španjolski mediji u nedjelju su objavili ugovor kojeg Leo Messi ima s Barcelonom, a iz sata u sat pojavljuju se novi, sve šokantniji detalji ovog nevjerojatnog dokumenta

Na stranu svi milijuni eura koje je Leo Messi zaradio igrajući za Barcelonu, bilo bi nepošteno reći kako ih nije zaradio. Dapače, sigurno je kako je Messi odradio svaki euro na Nou Campu, a uz to je klubu tijekom svih ovih godina puno više donio. Barem što se financija tiče...

No, neke su klauzule iz ugovora stvarno nestvarne. Prema jednoj će Leo Messi, u trenutku kad konačno napusti Barcelonu, dobiti jednokratno čak 39 milijuna eura 'otpremnine'! To će biti druga rata bonusa za vjernost i Barcelona će to morati platiti jer je Messi završio ugovor, bez obzira na to što odluči kasnije, ostaje li ili odlazi u neki drugi klub kao slobodan igrač. Da, uz sve što je zaradio, a to je nešto više od 555 milijuna eura za četiri godine (oko 138 milijuna eura po sezoni) Messi će dobiti milijune eura jer je odradio ugovor do kraja... Stvarno je imao fantastične odvjetnike i menadžere koji su mu 'slagali' taj ugovor, svaka im čast!

Španjolski mediji do u detalje su 'secirali' Messijev ugovor, a fascinantna je činjenica kako Argentinac prema izračunu svake sekunde zaradi - četiri eura! Preračunato - u jednom danu Messiju na bankovni račun 'sjedne' 381.000 eura, po satu to iznosi 15.875 eura, po minuti 265 eura tj. po sekundi Leo Messi zarađuje četiri eura.

U međuvremenu se u javnosti oglasio i vjerojatni krivac, Josep Maria Bartomeu, sad već bivši predsjednik Barcelone i osoba koja je od objave ovog ugovora imala najveću korist.

'Potpuno je netočno da sam ja otkrio detalje Messijevog ugovora. Leo zaslužuje sve što je zaradio, na sportskom i marketinškom planu. Da nije bilo pandemije, Barca bi danas savršeno funkcionirala', poručio je za španjolske medije Bartomeu.

Briga njega, on je odstupio s predsjedničkog mjesta i sada mirno gleda totalni kaos kojeg je ostavio iza sebe. A u tom se kaosu teško snalazi trener Ronald Koeman. Zato je nizozemski stručnjak imao dosta toga za reći, poslao je jasnu poruku svima u klubu, a posebno Leu Messiju.

  • +9
FC Barcelona - Athletic Bilbao, španjolski Superkup, 17.1.2021. Izvor: EPA / Autor: Jose Manuel Vidal

'Znam da je to teško, ali moramo pronaći način da se ne obaziremo na sve ovo što se trenutno događa. Svima je već odavno jasno da postoje ljudi koji žele naštetiti Barceloni i Leu Messiju. Ako se mene pita, osoba koja je podijelila te informacije u javnosti nema budućnost u ovom klubu', kazao je vidno ljutiti Ronald Koeman i nastavio:

'Leo Messi godinama dokazuje kvalitetu, dao je sve od sebe da ovaj klub postane veliki i da osvoji brojne titule. Naravno da su ove vijesti utjecale na njega. Dapače, utjecale su na sve nas i ja imam sve manje strpljenja. Moramo poštivati tako važne igrače. A Leo je rođeni pobjednik, svi u klubu mu moraju pružiti podršku u ovim trenutcima, svi moramo ostati ujedinjeni.'