ovo im neće oprostiti

Bijesni Leo Messi odlučio je obračunati se s čelnicima Barcelone; nakon ovoga sigurno odlazi iz kluba, ali prvo će im zagorčati život

01.02.2021 u 06:41

Bionic
Reading

Španjolski dnevnik El Mundo Deportivo u nedjelju je objavio kopiju ugovora između Lea Messija i Barcelone iz koje se vidi kako Argentinac zarađuje puno više nego što se do sada mislilo. Problem? Taj je ugovor poslovna tajna, a Messi je uvjeren kako su ga u javnost pustili čelnici kluba te će pravdu potražiti na sudu

El Mundo Deportivo je u nedjelju donio šokantnu vijest i kopiju ugovora Lea Messija u Barceloni kojeg je potpisao 2017. godine. Prema njemu je za četiri godine dobio više od 555 milijuna eura! To znači da ga Barca na godinu plaća 138 milijuna eura.

Iz Barcelone su odmah nakon što je informacija izašla u javnost reagirali priopćenjem te negirali bilo kakvu povezanost s objavom ugovora.

Svima je sada jasno kako netko iz kluba 'buši' Lea Messija. A on je sam, kako navode španjolski mediji, sad čvrsto odlučio kako više ne želi ostati na Nou Campu. Na kraju sezone definitivno odlazi, nema načina da ga Barca zadrži. Posebice nakon ovog skandala.

U isto su vrijeme Leo Messi i njegovi odvjetnici odlučili spremiti tužbu za one koji su novinarima omogućili uvid u kopiju ugovora. Tužbe se spremaju protiv petorice ljudi za koje se misli da su znali za ugovor - to je donedavni predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu, njegovi najbliži suradnici Oscar Grau i Carles Tusquets te za sada još dva neimenovana člana vodstva kluba iz 2017. godine.

Messi već duže vrijeme nije u dobrim odnosima s Bartomeuom, velike su šanse da je baš on taj koji je odlučio ocrniti ga u medijima. I ranije je Bartomeu plaćao pojedine španjolske novinare te angažirao agencije da u medijima i na društvenim mrežama objavljuju tekstove u kojima se kompromitira igrače. Zbog toga je i morao dati ostavku, a cijeli je slučaj na sudu jer je sve to Bartomeu plaćao klupskim novcem!

  • +9
FC Barcelona - Athletic Bilbao, španjolski Superkup, 17.1.2021. Izvor: EPA / Autor: Jose Manuel Vidal

S druge strane, objava ovog ugovora sigurno će izazvati dodatni raskol između Messija i ostatka momčadi Barcelone te navijača, a gotovo je sigurno kako je Argentinca 'pogurao' prema odlasku iz kluba na kraju sezone.

No, neće Leo Messi otići u tišini. Dapače, Argentincu je 'pukao film', sada je spreman obračunati se do kraja sa svojim protivnicima, zagorčat će im život do kraja. Tužbama koje se spremaju Messi će tražiti desetke milijuna eura odštete za proživljene duševne boli i kršenje tajnosti podataka, kako od kluba, tako i od svakog odgovornog osobno! Spreman je ići do kraja, ovaj udarac im neće i ne može oprostiti...