Kobešćak i VK JUG

Ambiciozni vaterpolski trener odredio ciljeve od kojih igrače boli glava

06.10.2017 u 13:29

Bionic
Reading

Trener Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje Vjekoslav Kobešćak izjavio je u petak kako su ciljevi kluba u novoj sezoni osvajanje sva tri domaća natjecanja te plasman na završni turnir LEN Lige prvaka.

Iako je poznato kako dubrovački klub uvijek ima visoke ambicije nema sumnje kako neke igrače nakon ovoh određenih ciljeva već danas - boli glava. U najmanju ruku na njima je velik pritisak.

“Vjerojatno ćemo tražiti novu igru, ali nas to ne amnestira da želimo uspjeh u svakoj utakmici. Osnova taktike je uvijek ista, a to je da sve ide od jake obrane prema brzoj tranziciji i kontranapadu, a u napadu igrati slobodno te pokazati kvalitetu. Nadam se igri na tragu protekle dvije godine, ali to je proces koji će trajati”, rekao je Kobešćak i naglasio da  momčad još nije na željenoj razini ali se nada da će se postupno uigrati.

Kobešćak je prvi meč sezone protiv  Jadran Carina iz Herceg Novog u Gružu ocijenio teškim, budući da je riječ o susretu prve dvije momčadi iz lanjske Regionalne lige. “Naravno da ćemo učiniti sve da pobijedimo. Od tri nova igrača u toj utakmici neću puno očekivati, jer će sigurno protiv jakog protivnika imati veliku tremu u igri. Ako pokažu suprotno, bit ću jako zadovoljan – rekao je Kobešćak.

Kapetan Juga CO Marko Bijač rekao je kako je momčad u proteklih mjesec dana izgradila dobar temelj za sezonu. “Gradit ćemo svoju igru te je usavršiti do najvažnijih dijelova sezone, prije svega završnicu Kupa Hrvatske u prosincu”, rekao je Bijač.

Novi igrač Juga CO, reprezentativac Srbije Viktor Rašović rekao je kako se odlično uklopio u momčad. “U meču s Jadran Carinama puno će nam značiti podrška s tribina, jer nas čeka vrlo uzbudljiv meč. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo”, rekao je Rašović.

Reprezentativac Italije Vincenzo Renzuto, također prinova u klubu, kazao je da je momčad u koju je došao izvanredna, premda mlada. “Ponosan sam što igram za ovako veliku momčad. Vidi se da grad živi za vaterpolo, na što u Napulju nisam navikao. To mi je dodatni motiv da dam sve od sebe”, rekao je Renzuto.

Novi član Juga CO Luka Lozina rekao je da u Jugu očekuje napredak u svojoj igri. “S Jadran Carinama nas čeka neizvjesna utakmica. Oni su već u natjecateljskoj formi, a mi smo tek krenuli pa će utakmica sigurno biti zanimljiva. Gledatelji će uživati”, rekao je Lozina.

Predsjednik Juga CO Tomislav Dumančić rekao je da momčad sa šest svjetskih prvaka nema pravo na alibi. “Imamo mladu momčad, ali imamo tradiciju i znanje. Naš fokus su tri domaća trofeja te plasman na Final 8 Lige prvaka. A u Genovi što napravimo”, rekao je Dumančić.

Utakmica Jug CO – Jadran Carine igra se u subotu 7. listopada u 19 sati na bazenu u Gružu.

  • +6
3. utakmica finala PH, Jug - Mladost Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL