čekaju se rezultati

Kazna za Srnu? Od usmenog upozorenja do četiri godine zabrane igranja...

04.10.2017 u 13:02

Bionic
Reading

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna povukao se iz svih natjecanja dok ne završi istraga u kojoj je pod sumnjom da je uzimao nedopuštena sredstva. A nakon duge šutnje oglasili su se i čelnici ukrajinskog Nacionalnog centra za borbu protiv dopinga...

'Darijo Srna počeo je surađivati s Antidopinškom agencijom i spreman je pružiti sve informacije o mogućem unošenju nedopuštenih supstanci u organizam', rekao je Jaroslaw Kruczek, zamjenik ravnatelja ukrajinskog Nacionalnog centra za borbu protiv dopinga za tamošnje medije.

>> Dramatična odluka Darija Srne: Povlačim se iz svih natjecanja!

Podsjetimo, Srna je objavio kako je 18. rujna ove godine obaviješten od Nacionalnog antidopinškog centra Ukrajine (NADCU) da je u njegovu uzorku koji je dao 22. ožujka 2017. izvan natjecanja ('out-of-competition') pronađena nedozvoljena tvar. Bivši kapetan hrvatske reprezentacije od prvog je trenutka surađivao s istražiteljima NADCU-a te je odlučio povući se iz svih natjecanja dok se pravni proces koji je u tijeku ne završi.

>> Darijo Srna - kako je doping afera pokvarila priču o odricanju, časti i poštenju

Kruczek je otkrio i kolika bi mogla biti kazna za hrvatskog nogometaša.

'Ovisno o nalazima naših istražitelja. To može biti u rasponu od usmenog upozorenja pa sve do četiri godine zabrane igranja', rekao je Kruczek.

  • +28
Darijo Srna Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović