dosta mu je

Aco Petrović prelomio i sve iznenadio ovom radikalnom odlukom: To će biti moja posljednja utakmica...

28.01.2023 u 13:21

Bionic
Reading

Hrvatska košarkaška reprezentacija 23. i 26. veljače igra utakmice pretkvalifikacija za Eurobasket 2025. godine protiv Švicarske i Austrije, a v.d. izbornika Aleksandr Petrović najavio je kako će to biti njegov službeni oproštaj od trenerske karijere

U razgovoru za Sportske novosti Aleksandar Aco Petrović najavio je kako će mu to biti posljednje utakmice u trenerskoj karijeri.

'Posve sam miran. Nakon 32, 33 godine trenerskog posla bilo je dosta i nemam s time što ću voditi posljednji puta u svojoj karijeri kao trener momčad uopće problema. Osjećaji su otprilike jednaki onima kad sam završavao igračku karijeru, okrenuo sam odmah novu stranicu. Tako će biti i sada, mentalno sam posve miran i uzbuđen radi svega onoga što slijedi i u što duboko vjerujem', kazao je Petrović za Sportske novosti i otkrio kako mu ide u potrazi za novim izbornikom:

'Kad posložim sve kockice, a to bi moglo biti već u ožujku, mislim da ću predložiti novog izbornika nešto ranije nego sam to govorio. Naravno, nakon utakmica u veljači dolazi do nove runde razgovora prije te odluke.'

Podsjetimo, Aco Petrović je sportski direktor reprezentacije, ali trenutno i v.d. izbornika. No, uskoro bi se trebalo znati tko će u budućnosti voditi našu posrnulu košarkašku reprezentaciju.

'Kockice mi se polako slažu, svjestan sam realnosti u kojoj nije moguće pronaći pola milijuna eura i dovesti izbornika stranca. Uglavnom, model koji sam napravio u mlađim selekcijama je dobar. Predložio sam tri imena trenera, a o njima ćemo kada ih potvrdi Savez. U prvoj sam rundi pričao sa svima koji su imali upliva u rad s mladima. Nakon toga sam izolirao i skautirao one najtalentiranije, u čemu sam imao punu logistiku HKS-a', kaže Aco.

>> cijeli razgovor s Aleksandrom Petrovićem pročitajte OVDJE