JAMIE DORNAN

Zvijezda '50 nijansi' iskreno progovorila o odluci koja mu je promijenila život: 'Još uvijek plaćam cijenu'

30.10.2021 u 20:47

Bionic
Reading

Svjetsku slavu Jamie Dornan stekao je ulogom Christiana Greya u erotskoj trilogiji '50 nijansi', a usprkos činjenici da je filmska kritika pokopala sva tri filma, danas nimalo ne žali zbog svoje odluke

U razgovoru za britansko izdanje magazina GQ, Dornan se osvrnuo na trilogiju '50 nijansi' koja ga je katapultirala u holivudsku stratosferu rekavši kako nije učinila nikakvu štetu njegovoj karijeri.

'Bio sam dio filmske frašize koja je zaradila više od jedne milijarde dolara i ni po čemu nije učinila štetu mojoj karijeri. Ne sramim se reći da je trilogija '50 nijansi' u financijskom smislu transformirala moj život i život moje obitelji. Zbog toga ću uvijek biti zahvalan', izjavio je glumac rodom iz Sjeverne Irske.

  • +3
Jamie Dornan Izvor: Profimedia / Autor: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Iako su kritičari imali štošta negativnoga za reći o filmovima, fanovima knjiga su se se svidjeli. Ipak, imam problem s tim što cijelu franšizu brojni vide kao šalu. Svi koji su sudjelovali na stvaranju trilogije, uključujući mene, naporno su radili i dali sve od sebe', istaknuo je.

Nakon premijere posljednjeg nastavka trilogije 2018. godine,Dornan je priznao kako je osjećao ogroman pritisak da svijetu dokaže svoj glumački talent.

'Kada god bi snimio neki film u medijima bi uvijek naglasili kako je to nešto najbolje što sam učinio nakon '50 nijansi'. Još uvijek imam osjećaj da se moram dokazivati i plaćati cijenu svoje odluke da glumim u trilogiji', priznao je.

Prije nego što se u potpunosti posvetio glumačkoj karijeri, Dornan je za život zarađivao kao model kraseći modne kampanje brojnih poznatih brendova poput francuskog Diora i Calvina Kleina.

Za britanski GQ priznao je kako je se u tom periodu pred djevojkama pretvarao da je krajobrazni arhitekt jer se sramio svoje karijere modela.

'Nisam volio biti model i dan danas ne volim kada me netko fotografira jer mi je to potpuno čudno i neprirono. Nije zabavno kada vam netko stalno govori kako biste trebali pomicati glavu', otkriva zvijezda '50 nijansi'.