ZANIMLJIV POPIS

Znate li tko je zapravo odlučio o pobjedi Baby Lasagne? Donosimo imena

26.02.2024 u 17:20

Bionic
Reading

Finale ovogodišnje Dore donijelo je i neke novitete, a koji su, svidjelo se to nama ili ne, uključivali i glasove četiri međunarodna žirija, koji su zapravo trebali u cijeloj priči biti nepristrani i svoju odluku donijeti na temelju onoga što su čuli u završnici ovogodišnjeg izbora

Od sinoćnje finalne večeri ovogodišnje Dore, gdje je pobjedu odnio Baby Lasagna sa svojom pjesmom 'Rim Tim Tagi Dim', ne prestaje se pričati o glasanju stručnog žirija. Osim četiri hrvatska studija, u finale su se javili i predstavnici četiriju zemalja - Njemačke, Italije, Ukrajine i Islanda - čiji su glasovi bili uistinu šaroliki.

Zanimljivo je tako da je samo Island dao 12 bodova Baby Lasagni, 4 mu je dala Njemačka te 10 Ukrajina, dok Italija nije dala ovogodišnjem pobjedniku niti jedan bod.

Budući da u izravnom prijenosu nikada ne doznamo tko se zapravo krije u svakom od žirija, koji odlučuju o sudbini naših predstavnika na Eurosongu, poslali smo upit na adresu koja nam je te odgovore osigurala - na HRT.

S BENDOM MANNTRA

Kopali smo po fotkama iz prošlosti i iznenadili se - Baby Lasagna već je nastupao na Dori

Pogledaj galeriju

U Hrvatskoj su glasovi stigli iz četiri centra - Zagreba, Splita, Osijeka i Rijeke - a svi oni dali su najveći broj bodova, 12, upravo Baby Lasagni.

U Zagrebu su u žiriju sjedile pjevačice Antonela Doko i Ivana Kindl te glazbena urednica Hrvatskoga radija Jelena Balent, a u Splitu glazbeni urednik HR Radio Split, Eduard Gracin, skladatelj i glazbenik Luka Mrduljaš te pjevačica i bivša pobjednica Dore Albina Grčić.

  • +162
Dora, finalna večer Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Renato Branđolica

U Rijeci je tu bila glazbena novinarka i urednica HR Rijeka Vedrana Lisica Pavlović, glazbeni producent Ivan Popeskić te pjevačica Tina Vukov, dok je u Osijeku ta čast pripala glazbenoj urednici i voditeljici na HR Radio Osijeku MArini Ban, pjevaču, skladatelju i tekstopiscu Zvonimiru Husnjaku, te glazbenom producentu i glazbeniku Branimiru Jovanovcu Baniju.

A kada je riječ o stranim članovima žirija, u Njemačkoj su to bili novinar podcaster i eurovizijski stručnjak Marcel Stober, novinarka Nela Quandt i eurovizijski stručnjak Wolfgang Merkens, na Islandu radijska voditeljica i DJ Lovísa Rut Kristjánsdóttir, glazbenica Árný Margrét Sævarsdóttir te šef islandske eurovizijske delegacije Felix Bergsson.

Izvor: Društvene mreže / Autor: HRT

U Italiji to su bili urednik i redatelj u zabavnom programu televizije RaiUno Ludovico Gullifa, novinarka i urednica Cinzia Marongiu te pjevačica, pijanistica i harfistica Nausica, te u Ukrajini šefica ukrajinske eurovizijske delegacije Oksana Skibinska, pjevačica i kantautorica Svitlana Tarabarova te radijski producent Maksym Yakovenko.