Looksy by Sensation!

Priznanjima nema kraja: Baby Lasagna osvojio je nagradu u još jednoj kategoriji

26.02.2024 u 13:32

Bionic
Reading

Baby Lasagna sinoć je osvojio još jednu nagradu te je u njegove ruke otišao Looksy by Sensation! za najbolji stajling na Dori 2024. Tako su odlučili glasovi stručnog žirija, urednika te čitatelja portala eurosong.hr

Na sceni Dore Baby Lasagna predstavio se u kožnatom prsluku ispod kojeg je top sa srebrnim karikama, puf bijelim rukavima te izblijedjelim trapericama. Stajling je upotpunjen vojničkim čizmama i čoker ogrlicom, a cjelokupan outfit djelo je mlade dizajnerice Valentine Pliško.

Tijekom cijele večeri prikupljali su se i zbrajali glasovi publike i žirija. Baby Lasagna odnio je pobjedu s 274 osvojena boda. Drugo mjesto pripalo je Natalie Balmix dok je treće mjesto zauzela MARCELA.

Kako izgledaju cjelokupni rezultati, pogledajte na linku.

Dobivenu nagradu komentirao je i Baby Lasagna te je zahvalio svima na njoj.

  • +162
Dora, finalna večer Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Renato Branđolica

'Ideja je bila da je stajling inspiriran Istrom i istarskim elementima, da mogu doći i etno rukavi, ali da ima i rock elemenata. Zvijezda vodilja je bila spojiti etno i rock'n'roll. Za Eurosong bih se volio držati ovog koncepta', naglasio je pobjednik Dore koji će nas predstavljati na Eurosongu u Malmöu.

A kako stajlinge na Dori 2024. komentira stručni žiri? Neki su zadovoljni, neki malo manje.

'Moram priznati da mi zadatak nije bio lagan, ali da sam top tri odmah odabrala; po meni su jedini koji su se ove godine baš istaknuli i na kojima se najviše vide promišljenost, kreativa i pristup Euroviziji. Dala sam 16 bodova Natalie Balmix jer dugo nisam vidjela ljepšu šljokastu (dijamantnu!) haljinu, čiji nisam inače fan, ali od kroja, preko rukavica, pa i ovih istaknutih bokova, sve do najsitnijih detalja na samoj haljini; a o kosi i make-upu da ne pričam – prekrasno. Po meni, baš je cijela vizija divna i jako pametno napravljena. Natalie izgleda kao bomba. Baby Lasagna i Let 3 su me jednako oduševili, svaki na svoj način, tako da čestitke svim dizajnerima i kreatorima tih vizija', rekla je Nika Turković, oduševljena ovogodišnjim kreacijama.

Mateja Sučević ne krije razočaranje viđenim stajlinzima.

'Definitivno sam iznenađena koliko se izvođača odlučilo za all black outfite. Mislim da je nedostajalo mašte i zabave te sam pomalo razočarana cjelokupnim dojmom modnog dijela', prokomentirala je.

'Opći dojam je da su natjecatelji išli na sigurno, posebno muški dio ekipe. U budućnosti bih voljela vidjeti više eksperimentiranja jer ovako djeluje da se nisu potrudili, a outfit je jedan od najvažnijih i jedinih dijelova vizualne prezentacije. Crni sako je okej, ali 2024. godine ima mnogo varijacija na tu temu što se tiče kroja, boja i materijala. Djevojke su bile bolje, ali voljela bih da sam vidjela još elemenata kostimskog i scenskog', rekla je pjevačica.

'Što se tiče općeg dojma o odjevnim kombinacijama, mogu reći da mi je izuzetno drago vidjeti da je većina izvođača pridala pozornost i ovom aspektu scenskog nastupa. Ove smo godine uoči Dore mogli vidjeti zaista raznoliku kostimografiju. Pojedini izvođači kostime su uklopili u koreografski dio nastupa, što je zanimljivo jer povezuje umjetničke kategorije i obogaćuje scensku priču dodatnom dinamikom', izjavila je Lora Holjevac, kreatorica prošlogodišnje kreacije koja je osvojila Looksy.

'Let 3 i Baby Lasagna svoje su nastupe začinili zbilja bogatom kostimografijom, što se može vidjeti na gomili detalja, kreativnosti, truda i ručnog rada. U njihovom slučaju kostimografija je došla na viši nivo i pokazala se jednako važnom kao i svi ostali aspekti u nastupu i upravo zbog toga što su svakom detalju na sceni posvetili veliku pozornost izgledaju vidno dominantnije od drugih kandidata. Osim njih, Natalie Balmix i Stefany imale su izuzetnu kostimografiju vrijednu pohvale', nastavila je.

I Lora se posebno osvrnula na muške izvođače.

'Moram priznati, muški solo izvođači nisu baš bili odvažni u biranju svojih kostima na ovogodišnjoj Dori i igrali su na sigurno jednostavnim crnim kombinacijama i ponekim sitnim detaljem. Drago mi je da se nagrađuje i ističe važnost kostimografije na sceni jer ona kreativno doprinosi u stvaranju cjeline svakog pojedinog nastupa. Nadam se da će u budućnosti nagrada Looksy biti sve veća i veća motivacija za izvođače da se kreativno afirmiraju i u ovom dijelu te ohrabre pokazati u odabiru svog kostima na što kreativniji mogući način', završila je.

  • +4
Baby Lasagna i Elizabeta Ružić Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

'Velik broj izvođača izabrao je sigurne opcije, što je rezultiralo dosadnim modnim kombinacijama, dok su neki eksperimentirali te djelomično ili u potpunosti pogriješili. Izvođači poput Baby Lasagne i Leta 3 unijeli su kreativnost, ali možda su trebali biti malo suzdržaniji kako bi njihov nastup izgledao smislenije. Ovako mi izgleda kao da su imali sto ideja u glavi i netko nije znao eliminirati one koje su višak', komentirao je Ante Odak, modni fotograf, te nastavio:

'Nataliji sam dao 16 bodova prije svega zbog haljine koja odgovara temi pjesme, laska njenoj figuri te se nakit, šminka i frizura lijepo uklapaju u stajling. Rasvjeta na pozornici sa 'starlight efektom' dodatno je doprinijela ukupnom pozitivnom dojmu. Nadodao bih i da mi ne smeta što se ime pjesme doslovno prenijelo na stage i što se nije išlo nekom drugom metodikom', izjavio je Odak.

Izvor: Društvene mreže / Autor: HRT

Baby Lasagna pobijedio je sinoć na Dori 2024. s pjesmom 'Rim Tim Tagi Dim' te će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Švedskoj. Sinoćnjom pobjedom Hrvatska je skočila na drugo mjesto na kladionicama, a tome je uz pobjedničku pjesmu sigurno doprinio i jako dobro osmišljen scenski nastup upotpunjen zanimljivim stajlingom.