ŽIVOT JE NIJE MAZIO

Životna borba Linde Evangeliste: 'Ne želim umrijeti!'

06.09.2023 u 11:44

Bionic
Reading

Nakon što je s kolegicama i prijateljicama Cindy Crawford, Christy Turlington i Naomi Campbell pozirala za rujansko izdanje Vogue, Linda Evangelista dala je intervju za magazin Wall Street Journal i u njemu otkrila sve o životnoj borbi kojoj se još uvijek ne nazire kraj

Godinama je Linda Evangelista izbjegavala pojavljivanja u javnosti, a kada bi se to i dogodilo, svi su bili šokirani njezinom transformacijom. Nekada jedna od najljepših žena svijeta, koja je 90-ih vladala modnim pistama i stekla titulu supermodela, podvrgla se kriolizi, koja je za nju bila loša.

Riječ o estetskom zahvatu kojim se zamrzavaju masne stanice kako bi se otopile, no u njezinom slučaju iste su nabujale i unakazile joj lice. I dok je javnost bila uvjerena da je to jedina njezina bitka kroz koju prolazi, ona se u tajnosti borila s još težim stvarima.

U intervjuu kojeg je dala za Wall Street Journal, Linda je otkrila kako je posljednjih pet godina vodila tešku životnu bitku nakon što joj je u dva navrata dijagnosticiran karcinom dojke.

  • +7
Linda Evangelista Izvor: Profimedia / Autor: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prvi je puta dijagnozu dobila 2018. godine: 'Karcinom je otkriven na redovnoj godišnjoj mamografiji. Nalaz nije bio dobar, a zbog drugih zdravstvenih čimbenika bez oklijevanja sam se odlučila za obostranu mastektomiju. Nakon zahvata sam mislila da sam riješila problem, no 2022. napipala sam kvržicu i shvatila da se rak vratio.'

Kada joj je liječnik priopćio tu drugu dijagnozu, ona je bila odlučna da joj onkolog izvadi izraslinu i sve što je potrebno, bez obzira kako će to estetski izgledati.

'Iskopaj mi rupu u prsima, ne treba izgledati lijepo. Želim da to iskopaš što dublje. Želim vidjeti rupu u svojim prsima kada završiš, razumiješ li me? Ne želim umrijeti', prisjetila se u intervjuu Linda Evangelista priznavši kako i dalje živi u strahu da će se karcinom vratiti.

'Znam da sam jednom nogom u grobu, ali slavim život. Prošla sam kroz neke užasne zdravstvene probleme, tu sam gdje jesam i sretna sam što sam živa. Svaki novi dan za mene je bonus.'