FINALE SERIJE

Završilo je 'Nasljeđe', a Internet 'gori' nakon što smo saznali najvažniji odgovor

30.05.2023 u 14:35

Bionic
Reading

Obožavatelji su s velikim nestrpljenjem iščekivali finale serije 'Nasljeđe' koja je u četiri sezone ostvarila ogroman uspjeh pa ako je još niste pogledali oprez jer tekst koji slijedi donosi spoilere

Riječ je o jednoj od najpopularnijih HBO-ovih serija svih vremena, a brojne nagrade, čak više od njih pedeset 50 svrstavaju ovu seriju među najbolje TV serije svih vremena.

Zadnja epizoda 'Otvorene oči' dala je odgovor na najvažnije pitanje o tome tko će preuzeti Waystar Royco, a nakon što smo ga saznali, društvene su mreže 'proključale'.

  • +5
Nasljeđe 4 Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kreator serije Jesse Armstrong dao je odgovor zbog čega je sve završilo kao što je, ali i kakve su sudbine ostalih likova.

Zahvaljujući Shivinoj promjeni mišljenja (Sarah Snook) u zadnji tren tijekom napetog glasovanja u upravnom odboru, GoJo sada posjeduje medijsku tvrtku, a izvršni direktor GoJoa Lukas Matsson (Alexander Skarsgård) imenovao je Toma Wambsgansa (Matthew Macfadyen) za američkog izvršnog direktora.

Iako će u praksi taj dogovor vjerojatno uključivati, prema Mattsonovom vlastitom priznanju, puno prljavog posla s vrlo malo doprinosa, Tom je oduševljen što će preuzeti tu funkciju, a prema riječima tvorca serije to je prirodan izbor.

'Ideja da Tom bude mogući nasljednik, to je već neko vrijeme nešto što sam smatrao pravim završetkom. Iako nije baš najmoćniji vladar kojeg ćete ikada sresti, njegova moć dolazi od Mattsona', kaže Armstrong.

Ranije u epizodi Shiv je u svom stilu rekla izvršnom direktoru da je njezin muž takva varijanta 'yes mana' da će popuš... najveći ku... u sobi'.

Armstrong kaže da je razmišljao o sudbinama ostalih likova.

'Oni će nastaviti, ali na neki način ova serija gubi interes za njih jer su izgubili ono što su htjeli, a to je bio uspjeh. Roman završava točno tamo gdje je i počeo, rekao bih da je ovo bila neka prekretnica u njegovom životu. Shiv je još uvijek u igri i na prilično je zastrašujućem emocionalno hladnom mjestu. Kod nje je ta neka vrsta ne-pobjede i ne-poraza. Ima još dosta igre za odigrati, ali tu je ostavljamo i čini se da će im biti teško napredovati emocionalno obzirom na stvari koje su rekli jedno drugome. Za Kendall ovo je bio središnji događaj njegovoga života - možda bi mogao osnovati tvrtku ili učiniti nešto, ali šanse da on postigne korporativni status kakav je postigao njegov otac vrlo su male i mislim da će to obilježiti njegov život', dodaje tvorac uspješne serije.