ŠTO BI BILO KAD BI BILO

Kultne uloge u ovim hit filmovima i serijama trebali su dobiti drugi glumci

30.05.2023 u 09:50

Bionic
Reading

Neki od najvećih blockbustera svih vremena snimljeni su davno prije pojave streaming servisa, a mnogi se pitaju bi li isti uspjeh postigli da su na audicijama prošla neka druga glumačka imena

Danas vjerojatno ne možemo zamisliti nekog drugog osim Anne Hathaway u glavnoj ulozi u hitu 'Vrag nosi Pradu' ili Rachel McAdams u 'Bilježnici'. No bi li ti filmovi postigli takav uspjeh da je McAdams pristala umjesto Hathaway glumiti Andy Sachs ili da je Britney Spears umjesto McAdams postala Allie Hamilton?

Rachel McAdams vs. Anne Hathaway kao Andy Sachs u 'Vrag nosi Pradu'

Nakon što je 2004. glumila u hitovima 'Opasne djevojke' i 'Bilježnica', Rachel McAdams dobila je ponudu da glumi Andy Sachs u 'Vrag nosi Prada', no odbila ju je. Osim nje, redatelja Davida Frankela odbile su Scarlett Johansson, Natalie Portman, Kate Hudson i Kirsten Dunst, a onda je studio odabrao Anne Hathaway te se ona savršeno snašla u toj ulozi, rame uz rame s legendarnom Meryl Streep.

Britney Spears vs. Rachel McAdams kao Allie Hamilton u 'Bilježnici'

A tek je 2021. javnost doznala, i to zahvaljujući casting direktoru Matthewu Barryju, da je filmski studio u ulozi Allie Hamilton u hitu 'Bilježnica', umjesto Rachel McAdams, vidio pop princezu Britney Spears. Osim nje, spominjale su se Jessica Simpson, Reese Witherspoon i Jessica Biel, no uz Ryana Goslinga u punom se sjaju na kraju pokazala Rachel McAdams.

Emilia Clarke vs. Dakota Johnson kao Anastasia Steele u '50 nijansi sive'

Iako je bila odabir redateljice Sam Taylor-Johnson, koja je režirala prvi nastavak franšize 'Pedeset nijansi sive', Emilia Clarke odbila je ulogu Anastasije Steele i to iz jednostavnog razloga - previše scena seksa, koje joj se nikako nisu svidjele. Umjesto nje ulogu je prihvatila Dakota Johnson.

Jennifer Lawrence vs. Blake Lively kao Serena van der Woodsen u 'Tračerici'

Možete li zamisliti kako bi 'Tračerica' izgledala da je ulogu Serene van der Woodsen, umjesto Blake Lively, prihvatila Jennifer Lawrence? Ne možemo, jer se Blake u hit seriji snašla kao riba u vodi. No kako je otkrio kreator serije Josh Schwartz, u to vrijeme Lawrence je silno željela dobiti tu ulogu te je bila i na audiciji, a odbijenicu je teško prihvatila.

Nicole Kidman vs. Julia Roberts kao Anna Scott u 'Notting Hillu'

Iako je kasnih 90-ih već bila itekako dobro etablirana u Hollywoodu, Nicole Kidman prepustila je ulogu Anne Scott u 'Notting Hillu' kolegici Juliji Roberts. To nije jedina uloga u hit filmu koju je Kidman odbila. Šest godina kasnije, iako je potpisala da će glumiti uz Brada Pitta u 'Gospodin i gospođa Smith', zbog dogovorenog snimanja filma 'Stepfordske supruge' na njezino mjesto došla je Angelina Jolie i razorila Pittov brak s Jennifer Aniston.

Henry Cavill vs. Robert Pattinson kao Edward Cullen u 'Sumrak sagi'

Kada je objavljena vijest da će roman 'Sumrak' dobiti svoju filmsku adaptaciju, autorica knjige Stephenie Meyer otkrila je da je u glavnoj ulozi oduvijek vidjela Henryja Cavilla. On je tada već imao 24 godine i bio je prestar da glumi srednjoškolca, a na audiciji, na koju se prijavilo više od 5000 glumaca, pobijedio je Robert Pattinson.

Matthew McConaughey vs. Leonardo DiCaprio kao Jack Dawson u 'Titaniku'

Omiljeni lik u holivudskim romantičnim komedijama Matthew McConaughey otkrio je 2021. da se svojedobno prijavio na audiciju za ulogu Jacka Dawsona u 'Titaniku'. Glumac je čak odradio čitanje s Kate Winslet, no ulogu je na kraju dobio DiCaprio. 'Snimili smo čitanje i nakon što smo završili, izašli smo i rekli su mi da je super prošlo. Stvarno sam mislio da ću je dobiti, no nisam', priznao je gostujući u podcastu Roba Lowea.

Angelina Jolie vs. Alicia Silverstone kao Cher Horowitz u 'Djevojke s Beverly Hillsa'

Tek 20 godina kasnije direktorica castinga Carrie Frazier za Vanity Fair je otkrila da su u ulozi Cher Horowitz u hitu 'Djevojke s Beverly Hillsa' neki željeli vidjeti Angelinu Jolie. Ona sama nije se pojavila na audiciji, već je poslala snimljenu kazetu, no Frazier nije bila oduševljena. Osim nje, u užem odabiru bile su Gwyneth Paltrow i Reese Witherspoon, no studio se na kraju odlučio za Aliciju Silverstone.