PONOSNA BOKSAČICA

Upoznala idola u Kijevu: Ivana Habazin o susretu s braćom Kličko

02.10.2018 u 13:11

Bionic
Reading

Hrvatskoj boksačici koja je obranila titulu IBO prvakinje svijeta u srednjoj kategoriji ostvario se san da upozna svog uzora. U Kijevu se susrela s Vladimirom Kličkom i njegovim bratom, a za tportal je ispričala što radi u Ukrajini i kako je izgledao susret sportskih legendi

'U Kijevu se održava 56. WBC konvencija, a organizator je Vitalij Kličko, ujedno gradonačelnik Kijeva. Ovdje sam već desetak dana jer sam započela s pripremama, tako da smo trener James Ali Bashir, Vlad Sirenko i ja pozvani na ovu konvenciju. To je još jedna iznimna čast jer uvijek sudjeluju najveći šampioni, bivši i sadašnji svjetski prvaci, legende boksa, a kad ih upoznaš, to je neopisiv osjećaj, pogotovo kad su u pitanju braća Kličko', ispričala nam je Ivana Habazin.

Iz svakog susreta s takvim legendama, kaže, nauči se nešto novo.

'Posebna čast mi je bila upoznati se i razgovarati s Lenoxom Lewisom. To je nezamjenjivo iskustvo. Uz sve ostale boksače, drago mi je što sam vidjela i Amira Khana nakon dugo vremena, jer mi je uz Klička jedan od najdražih boksača, te Adonisa Stevensona', izjavila je boksačica. Dodaje kako ona i trener trenutno rade na realizaciji velikih mečeva. 'Nove vijesti vezano uz to bit će uskoro, a iduća borba bit će u prosincu, kako je za sada planirano', rekla je.

Prije mečeva nema neke posebne rituale. 'Najbitnije mi je otići na svetu misu i ispovijed prije svakog meča', otkrila je. Kad ima meč, nikad ne razgledava gradove osim kad se u neki od njih vrati pa ga posjeti turistički.

  • +12
Hrvatska boksačica Ivana Habazin Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL