SVAKA ČAST

Fantastična Ivana Habazin prekidom u petoj rundi stigla do titule svjetske prvakinje

16.03.2018 u 23:10

Bionic
Reading

Ivana Habazin po drugi puta je u svojoj karijeri osvojila naslov svjetske prvakinje u srednjoj kategoriji po IBO verziji nakon što je prekidom u petoj rundi svladala Gruzijku Elenu Sikmašvili na priredbi Boxing Explosion - Europe vs. Africa u Beču

Naša 'djevojka od nula dolara', koja se u svojem životu borila s neimaštinom, ali i problemima sa zdravljem, opet je na krovu svijeta. Cura koja se u boks zaljubila i zbog filmskog hita 'Rockyja' bila je najbolja i 2014. (IBF verzija), ali je nakon par mjeseci prepustila svoj naslov nepobjedivoj Norvežanki Ceciliji Braekhus koja je tada ujedinila sva četiri pojasa.

Poslije toga poraza čak je razmišljala i o odlasku iz boksa, ali na sreću ostala je uporna, nije objesila boksačke rukavice, te se poslije četiri godine opet okitila sa cijenjenom svjetskom titulom.

  • +12
Hrvatska boksačica Ivana Habazin Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Što se tiče samog meča, u prvoj rundi vdijelo smo uobičajeno isptitivanje snaga, a i sama Ivana je u najavi meča najavila kako će joj trebati takav oprezan početak da upozna svoju suparnicu.

No već od druge runde krenula je dominacija naše djevojke, Gruzijka je trpjela teške udarce te bila gotovo bezopasna, a u petoj rundi sve je bilo gotovo. Iz gruzijskog kuta doletio je ručnik u ring i Ivana je mogla početi sa slavljem.

'Super se osjećam, ali nisam baš zadovoljna sa svojom izvedbom. Trebalo mi je malo vremena da počnem boksati. Ovo je motivacija za dalje, moram biti još bolja. Ima vremena za obranu titule do kraja godine', izjavila je Habazin koja nije željela otkriti daljnje planove, ali je ipak u ringu naglasila kako se u budućnosti nada revanšu sa Braekhus koja je trenutačno na omjeru od 32-0.

'Bog je velik, ovo je veliki dan, jedna velika milost, drago mi je da sam ustrajala na ovom putu,' dodala je.