U SERIJI 'BIJELI LOTOS'

Ukrajinci bijesni na HBO zbog angažmana srpskog glumca Miloša Bikovića: 'Podržavate li stvarno genocid?'

26.01.2024 u 09:52

Bionic
Reading

Nakon što se doznalo da se glumačkoj postavi treće sezone Emmyjem nagrađene HBO Original serije 'Bijeli lotos' (The White Lotus) pridružio i srpska filmska i televizijska zvijezda Miloš Biković, reagiralo je čak i ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova i na društvenoj mreži X prozvali popularni streaming servis

'Je li u redu surađivati s osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo?', pitanje je koje je na društvenoj mreži X postavilo ukrajinsko Ministarstvo vanjskih poslova nakon što je u trećoj sezoni popularne HBO-ove serije 'Bijeli lotos' angažiran 36-godišnji sprski glumac Miloš Biković.

Nije tajna da Ukrajinci ne vole Bikovića i to iz jednostavnog razloga - jer je usred agresije na njihovu zemlju u više navrata izrazio potporu, kao i divljenje prema Rusiji, a uz to je i od Vladimira Putina prihvatio medalju. Bilo je to 2018. godine kada ga je Putin nagradio Medaljom Puškina, za promicanje ruske kulture, a uz to je u veljači 2021. dobio i rusko državljanstvo.

Kao reakcija na to, Ukrajina mu je 2019. zabranila ulazak u zemlju zbog nacionalne sigurnosti.

Inače, Biković je glumio u nizu ruskih filmova, među koje spada i 'Sunčanica' iz 2014. Riječ je o drami za koju je ukrajinsko Ministarstvo vanjskih poslova ustvrdilo da je snimana na Krimu.

  • +3
Miloš Biković Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

Nova sezona 'Bijelog lotosa' snimat će se na Tajlandu, a iako nije poznato puno detalja o liku kojeg će glumiti Biković, Deadline saznaje kako bi on trebao glumiti wellness gurua u hotelu koji priča ruski.

'Ne bih rekao da se Putin jednoga jutra probudio i odlučio ubijati ukrajinsku djecu... Mi smo bili žrtve, ali u svijetu smo predstavljani kao agresori. To je to licemjerje ovoga svijeta... Želio bih da nema ratova, koliko god to naivno bilo. Imao sam tri godine kad je izbio rat u mojoj zemlji. Imao sam pet godina kad je izbio još jedan rat. Imao sam 11 godina kad su nas bombardirali. Znam koliko je rat užasan', riječi su Miloša Bikovića izrečene u ožujku 2022. godine.