tužna vijest

U 103. godini preminula Anne Douglas, žena uz koju je slavni glumac izdržao sve životne tragedije

30.04.2021 u 09:01

Bionic
Reading

Godinu dana nakon odlaska velikana zlatnog doba Hollywooda, preminula je i njegova voljela supruga. Pomajka Michaela Douglasa, preminula je prirodnom smrću u četvrtak u 103. godini života u svom domu na Beverly Hillsu

'Anne je bila više od pomajke. Uvijek je budila ono najbolje u svima nama, posebno u našem ocu.Tata nikada ne bi imao karijeru koju je ostvario bez njezine podrške i partnerstva. Catherine (Zeta-Jones) i ja kao i naša djeca smo je obožavali; ona će uvijek biti u našim srcima', izjavio je Michael Douglas za People.

Anne Buydens Douglas je rođena u Njemačkoj 1919. godine. Govorila je njemački, engleski, francuski i talijanski zbog čega je vrlo brzo našla posao u filmskoj industriji. Bila je producentica, a s Kirkom Douglasom se upoznala 1953. godine tijekom snimanja filma 'Čin ljubavi' u Parizu, dvije godine otkako mu se raspao prvi brak s glumicom Dianom Wabster, iz kojeg je imao sina Michaela i Joela. Slavni glumac je izjavio da ga je osvojila svojim smislom za humor.

Tvrdio je da je doživio sto godina upravo zahvaljujući Anne uz koju se uspijevao oporaviti od nedaća koje mu je život nosio. Podsjetimo, preživio je moždani udar zbog kojeg je prestao glumiti prije dva desetljeća. Doživio je helikoptersku nesreću 1991. godine iz koje se bez većih posljedica, 2004. godine zadesila ga je smrt sina Erika 2004. godine.

'Ona je nesebična, suosjećajna i odana. Može me nasmijati na engleskom, francuskom i njemačkom', govorio je Kirk. Svojoj Anne je posvetio knjigu poezije 'Life Could Be Verse' koja je objavljena prije tri godine. U jednoj od pjesama ističe da ljubav započinje u osamdesetoj godini. Par je zadnja dva desetljeća života posvetio su filantropiji. Među ostalim su izgradili 400 školskih igrališta u Kaliforniji i osnovali centar za Alzheimerovu bolest.

  • +3
Anne i Kirk Douglas Izvor: EPA / Autor: ANDREW GOMBERT

Prije nekoliko dana Michael je čestitao Anni 102. rođendan na Instagramu. 'Sretan rođendan Anne Douglas! Volimo te! Michael, Catherine, Carys i Dylan', poručio je.