PRIVATNA SAHRANA

Od Kirka Douglasa u miru se oprostili članovi obitelji i najbliži prijatelji

08.02.2020 u 14:22

Bionic
Reading

Glumačka legenda Kirk Douglas, koji je preminuo u dobi od 103 godine, ispraćen je u petak na vječni počinak. Glumac je sahranjen na groblju Westwood Memorial u Los Angelesu, a na privatnoj sahrani nazočili su članovi obitelji i obiteljski prijatelj Steven Spielberg

Iza Kirka Douglasa ostala je druga supruga Anne Buydens i trojica sinova – Michael, Joel i Peter. Četvrti Kirkov sin Eric tragično je preminuo 2004. godine.

Ožalošćena obitelj okupila se ispred groblja, gdje sui m se u odavanju posljednje počasti slavnom glumcu pridružili samo odabrani gosti. Među njima je bio i bliski obiteljski prijatelj Steven Spielberg.

Pogrebnu službu obavio je rabin David Wolp koji je oko 25 godina s glumcem proučavao židovske vjerske tekstove.

Wolpe je Douglasu odao počast i u New York Timesu, napisavši 'kako je u svojim posljdnjim danima Kirk bio doma okružen s obitelji u kući punoj cvijeća, držeći se za ruku sa svojom 'mladenkom' s kojom je više od 60 godina'.

Kirk Douglas je pretrpio moždani udar 1996. godine, nakon čega je nerazgovjetno govorio, a trajno oštećeni su ostali i živci lica.

No, to ga nije spriječilo da dva tjedna kasnije prisustvuje ceremoniji dodjele nagrada Američke filmske akademije i primi nagradu za životno djelo.

Uručio mu je Steven Spielberg, koji je bio i jedan od uzvania na zvjezdanoj proslavi Kirkovog 100. rođendana u prosincu 2016. godine.

  • +9
Sprovod Kirka Douglasa u Los Angelesu Izvor: Profimedia / Autor: P&P / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Osim na posljednjem ispraćaju, slavni redatelj se od glumca oprostio i dirljivom posvetom.

Kirk je zadržao svoju karizmu filmske zvijezde do kraja svog prekrasnog života i počašćen sam što sam bio mali dio njegovih posljednjih 45 godina. Nedostajat će mi njegove rukopisne bilješke, pisma i očinski savjeti, a njegova su mudrost i hrabrost - čak i izvan granica ovog prekrasnog posla - dovoljni da me nadahnjuju u ostatku moga života', napisao je Steven Spielberg.

Od slavnog glumca se oprostila i Michaelova supruga, glumica Catherine Zeta-Jones s kojom je Kirk imao sjajan odnos.

'Za mog dragog Kirka, voljet ću te do kraja svog života. Već mi nedostaješ. Lijepo spavaj...', napisala je uz zajedničku fotografiju Zeta-Jones.