Sumnja se na samoubojstvo

Tvorac serije 'Ružna Betty' pronađen mrtav u motelu u Miamiju

08.01.2020 u 11:10

Bionic
Reading

Silvio Horta, producent i autor jedne od iznimno popularnih američkih serija 'Ružna Betty'koja se prije 14 godina prikazivala i u Hrvatskoj, pronađen je u utorak mrtav u motelu u Miamiju

Variety piše da se isprva sumnjalo na ubojstvo, no pokazalo se da je riječ o samoubojstvu pištoljem. Američki producent kolumbijskog porijekla imao je 45 godina. Hortin je odvjetnik potvrdio informaciju o njegovu samoubojstvu, no nije otkrio pravi razlog smrti.

Premda su mnogi vjerovali da producent živi holivudski san, Horta je u intervjuu iz 2008. godine kazao da to i nije baš tako.

'Dok sam radio na seriji, obično sam navečer bio paraliziran od umora. Nisam imao potrebu izaći van s prijateljima niti se s njima družiti. Imao sam jako puno posla..., zapravo, moj život se svodio na posao', kazao je tada.

Izvor: Društvene mreže

Serija 'Ružna Betty' s glumicom Americom Ferrerom u glavnoj ulozi bila je pravi hit u SAD-u, ali i u svijetu. Prikazivala se četiri sezone.

Riječ je o adaptaciji kolumbijske telenovele 'Yo soy Betty, la fea' i govori o životu Betty Suarez, mlade, pametne Meksikanke iz Queensa koja dobiva posao u elitnome modnom magazinu. Tijekom emitiranja osvojila je dva Zlatna globusa.

'Slomljeno mi je srce zbog vijesti da je Silvio umro. Njegov talent i kreativnost priuštili su meni i mnogima sreću i veselje. U mislima sam s njegovom obitelji i voljenima koji sada trpe strašnu bol', napisala je America Ferrera i od kolege se oprostila putem društvene mreže.