GLAVNI POKAZATELJI

Top 5 stvari po kojima ćete prepoznati fantastičnu krimi seriju

24.09.2022 u 08:21

Bionic
Reading

Kako u moru sadržaja odabrati onaj najbolji? Otkrivamo vam na primjeru genijalnih krimi serija

U potrazi ste za uistinu kvalitetnom krimi serijom? Možda cijenite zanimljive likove, upečatljivu estetiku, poznate glumce, napetu radnju punu adrenalina i intriga ili dobar scenarij? Pickbox NOW streaming servis donosi pet raznovrsnih serija prema pet 'pokazatelja', a ono najbolje je da sve su serije već danas dostupne za gledanje!

Karizmatični likovi – Wallander (Wallander)

Mnogi gledatelji obožavaju neodoljive likove s kojima se mogu povezati, nasmijati ili poistovjetiti. Za takve je pravi izbor serija Wallander koja je nastala prema djelima poznatog švedskog pisca Henninga Mankella! Riječ je o kriminalističkoj seriji koja prati policijskog inspektora Kurta Wallandera (Kenneth Branagh) dok traga za serijskim ubojicom. Ova kombinacija drame, kriminala i misterija osvojila je ukupno 12 nagrada (uključujući BAFTA Awards za Najboljeg glumca, Najbolji zvuk, Najbolju dramsku seriju, Najbolju fotografiju i Najbolji produkcijski dizajn) i 31 nominaciju.

Napeta radnja prepuna obrata i zapleta – Skrivena imovina (Hidden Assets)

Ipak je uzbudljiva radnja razlog zašto želite nastaviti gledati seriju nakon prve epizode? Skrivena imovina prati detektivku Emer Berry i pred njome se nalazi veliki zadatak – mora razotkriti i povezati tri naizgled nepovezana događaja: raciju u Limericku, pronađeno truplo u Antwerpu i terorističkih napad u Belgiji.

Poznati glumci – Noćni pozivi (The Responder)

Policijska serija iz 2022. godine slijedi privatni i profesionalni život protagonista koji žudi za iskupljenjem. Noćni pozivi predstavljaju nam policajca Chrisa koji ima loše odnose s kolegama jer svi sumnjaju u njegove moralne vrijednosti i poštenje, a u pokušaju iskupljenja naći će se u još većim nevoljama. Osim zanimljive radnje, vješta gluma je zagarantirana – u glavnoj ulozi nalazi se svima dragi britanski glumac, dr. John Watson i 'Hobit' – Martin Freeman. Uz njega glumačku postavu čine MyAnna Buring, Adelayo Adedayo, Mark Womack i dr.

Briljantni dijalozi – Špijunski ured (The Bureau)

Agent Guillaume 'Malotru' Debailly vraća se u Pariz nakon šest godina što je proveo na tajnom zadatku u Siriji. U Parizu se želi povezati s kćeri i bivšom ženom, ali suočava se s ljubavnicom iz Damska te nastoji pronaći nestalog kolegu. Ova serija je mješavina obiteljske, romantične i kriminalističke tematike zajedno s vješto napisanim i izvedenim dijalozima. To dokazuju nagrade koje je serija osvojila: L'Association des Critiques de Séries za najboljeg glumca, najbolju seriju, najbolji scenarij i najbolju produkciju.

Prepoznatljiva estetika – Ubojstvo (The Killing)

Više sudbina povezano je nevidljivom niti. Sarah očekuje da će njezin zadnji dan kao glavne istražiteljice proći bez problema, Troels je političar koji će morati promijeniti svoje ambicije, a bračni par Theis i Pernille te njihova kćer Nana razmišljanju o preseljenju. Misteriozno raspoloženje koje vlada serijom poduprto je tmurnim bojama i sjenama koje naglašavaju kompleksnost radnje i odnosa likova. Ova danska uspješnica uvrstila se među najbolje serije 2000-ih godina.