'jedne srijede ujutro'

Triler serija koja je toliko zarazno napeta da se od nje teško odvojiti

18.09.2022 u 20:59

Bionic
Reading

Popularna velška triler serija 'Jedne srijede ujutro' najpopularnija je televizijska serija u Walesu u protekla dva desetljeća, a znamo zašto biste joj trebali dati priliku

Jedne srijede ujutro (Keeping Faith), velška triler serija potekla iz kreativnog uma BAFTA-om nagrađenog scenarista i romanopisca Matthewa Halla (Mrtvozornik), u ovom trenutku slovi za najpopularniju televizijsku seriju u Walesu u više od dvadeset i pet godina.

Misteriji zečje rupe ispod Abercorrana

U jednom fiktivnom i krajnje sanjivom velškom gradiću po imenu Abercorran živi Faith Howells (glumi ju Eve Myles, kod nas zacijelo najpoznatija po portretiranju Gwen Cooper u BBC-jevoj hit-seriji Torchwood) - sretno udana majka troje djece te uspješna odvjetnica u obiteljskom odvjetničkom uredu.

Premda se još uvijek nalazi na porodiljnom dopustu i trebala bi odmarati, život joj se nasilno mijenja iz temelja kada njezin - inače blag i u svemu umjeren - muž Evan (Bradley Freegard, Teulu) jedne srijede ujutro misteriozno nestane na putu u ured.

Istovremeno razapeta između straha zbog suprugovog nestanka, činjenice da je postala jedna od glavnih osumnjičenika u očima policije, uloge majke, stresnog pravničkog posla te dvojbe oko toga je li njen i Evanov brak uistinu bio toliko skladan koliko se to njoj činilo; Faith započinje vlastitu istragu. Pokušava svim silama ustanoviti što se točno dogodilo, a nenamjerno počinje razmotavati i klupko korupcije i opasnih tajni koje tinjaju ispod površine Abercorrana.

Odličan (originalan) soundtrack, prepoznatljiv vizualni identitet, snažna i dubinski razrađena protagonistica te sveopća uzbudljivost ispresijecana trenucima čiste ljudskosti Jednu srijedu ujutro - inače dostupnu na streaming servisu Pickbox NOW - čine serijom u kojoj je nemoguće ne uživati!