ZABAVA u ljetnim večerima

Svi noviteti na jednom mjestu: Što sve vrijedi pogledati u kolovozu na streaming servisima

01.08.2023 u 16:12

Bionic
Reading

Kolovoz na ekrane donosi solidnu dozu zabave - od Netflixovog akcijskog hita sa zanosnom Izraelkom Gal Gadot, preko novih sezona 'Milijardi', 'Only Murders In The Building' u kojoj se luckastom trojcu pridružuje legendarna Meryl Streep do noviteta poput vizualno dojmljive 'The Lost Flowers of Alice Hart' sa Sigourney Weaver

Vizualno očaravajuća obiteljska drama smještena na australski kontinent 'The Lost Flowers of Alice Hart' adut je Prime Videa za duge ljetne večeri, a za dozu misterije bit će zadužena serija 'Harlan Coben’s Shelter'. Poznato je kako je pisac Harlan Coben postao 'vruća roba' na streaming servisima, a u taj vlak je uskočio i Amazonov Prime Video koji je ekranizirao jednu od njegovih knjiga u kojima je glavni lik srednjoškolac Mickey Bolitar. 'Shelter' je ujedno i prva ekranizacija za taj streaming servis dok se na Netflixu može pronaći čak sedam serija nastalih po njegovim romanima.

Akcijski hit 'Heart of Stone' s Gal Gadot i Jamiejem Dornanom bit će zadužen za Netflixovu dozu zabave u sparnim ljetnim noćima, a 'Painkiller' je mini serija koju svakako treba pogledati jer govori o nastanku i posljedicama opioidne epidemije. Sve novitete koji u kolovozu stižu na Netflix možete pronaći ovdje.

HBO Max na ekrane donosi nove sezone popularnih uspješnica kao što su 'Milijarde', 'Vrijeme pobjede: Uspon dinastije Lakersa', 'Reperice' i 'Toranj'. Na Disney+ napokon stiže nova sezona hit serije 'Only Murders In The Building' u kojoj se omiljenom i neobičnom trojcu zaluđenim istinitim zločinima, pridružuju holivudska ikona Meryl Streep i Paul Rudd. Sky Showtime donosi Bupkis, sirovu, poluautobiografsku seriju s Peteom Davidsonom u glavnoj ulozi, a uz njega glume Edie Falco i Joe Pesci.

The Lost Flowers of Alice Hart, Prime Video, 4. kolovoza

Serija 'The Lost Flowers of Alice Hart' priča emocionalno uvjerljivu priču o Alice Hart (Alycia Debnam-Care). Kad Alice, stara 9 godina, tragično izgubi roditelje u misterioznom požaru, odlazi živjeti sa svojom napetom, šutljivom bakom June (Sigourney Weaver) na farmu cvijeća Thornfield, gdje saznaje da postoje tajne o njoj, ali i prošlosti njezine obitelji. Smještena u australsku prirodu koja oduzima dah, s autohtonim divljim cvijećem i biljkama, ova vizualno očaravajuća obiteljska drama proteže se desetljećima i prati Aliceino odrastanje, a dostiže emocionalni vrhunac kada se nađe u borbi za život protiv čovjeka kojeg voli.

The Lost Flowers of Alice Hart Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

Bupkis, Sky Showtime, 4. kolovoza

Bupkis je nova komedija u kojoj se Pete Davidson (The King of Staten Island, Saturday Night Live) pokušava snaći u jedinstvenoj obiteljskoj dinamici i izazovima koje donosi slava kako bi uspostavio iskrene odnose. U ovoj sirovoj, poluautobiografskoj seriji u glavnim ulogama nastupaju Davidson, Edie Falco (The Sopranos, Nurse Jackie) i Joe Pesci (Goodfellas, The Irishman) uz brojne zvijezde u sporednim ulogama. Serija povezuje stvarnost i apsurd te najbolje pokazuje što znači biti Pete Davidson.

Bupkis Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Vrijeme pobjede: Uspon dinastije Lakersa (Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty II), 2. sezona, HBO Max, 7. kolovoza

'Vrijeme pobjede: Uspon dinastije Lakersa' dinamična je dramska serija koja seže u prošlost i opisuje profesionalne i osobne živote Los Angeles Lakersa iz 1980-ih, jedne od najcjenjenijih i najdominantnijih dinastija u sportu. Druga sezona osvrće se na razdoblje neposredno nakon finala od 1980. do 1984., što je kulminiralo prvim profesionalnim revanšem najvećih zvijezda ere: Magica Johnsona i Larryja Birda.

HBO Max Izvor: Društvene mreže / Autor: Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty II

Only Murders In The Building, 3. sezona, Disney+, 8. kolovoza

Nakon druge sezone, za koju su zaradili 11 nominacija za Emmy, najpopularnija murder mistery serija vraća se s novom sezonom, a zabavni trojac ima novi zadatak. Steve Martin, Martin Short i Selena Gomez vraćaju se kako bi riješili jedno od najdramatičnijih ubojstava dosad. Susjedi Charles (Martin), Oliver (Short) i Mabel (Gomez) dublje kopaju po zločinu koji se odvija iza kulisa brodvejske predstave. Broadwayski debi Bena Glenroya (Paul Rudd) prekinut je nakon njegove iznenadne smrti na pozornici. Među osumnjičenima je Glenroyeva kolegica Loretta (pridošlica u seriji Meryl Streep), kao i ogromna ekipa kazališnih glumaca sa svojim velikim osobnostima i vlastitim tajnama.

Only Murders in the Building, 3. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Hulu

Reperice (Rap Sh!t II), 2. sezona, HBO Max, 10. kolovoza

'Reperice', autorice Isse Rae, je polusatna humoristična serija koja prati tri žene – hip-hop dvojac, dvije otuđene srednjoškolske prijateljice iz Miamija, Shawnu (Aida Osman) i Miu (KaMillion), i njihovu menadžericu muljatoricu dok pokušavaju uspjeti u glazbenoj industriji u Miamiju. U svom usponu do slave, Shawna i Mia našle su se u ključnom trenutku svoje karijere jer su prisiljene odlučiti hoće li ostati vjerne sebi ili se prilagoditi zahtjevima glazbene industrije.

Rap Sh!t, 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO Max

Milijarde (Billions VII), 7. sezona, HBO Max, 12. kolovoza

'Milijarde' se vraćaju na ekrane posljednjom, sedmom sezonom. Bobby Axelrod (Damian Lewis) vraća se iz hibernacije u Švicarskoj. Iako je njegov dugogodišnji suparnik, Mike Prince, kojeg glumi Corey Stoll, prilično uvjerljivo zamijenio protivnika dok ga nije bilo, bez sumnje će biti zadovoljstvo vidjeti povratak omiljenog kralja hedge fondova kako ponovno preuzima svoje prijestolje. To također znači da Chuck Rhoades (Paul Giamatti) sada ima dvostruko više protivnika s kojima se mora nositi. Nakon pete sezone, Axelrod je prodao svoju tvrtku Princeu i sakrio se. Rhoades je pronašao novog neprijatelja u Princeu i dao je sve od sebe u ultimativnu bitku koja će se sigurno nastaviti u novoj sezoni. Sedma sezona nastvalja tamo gdje je završila prethodna, s Princeom koji je izgubio ogromnih 3,5 milijardi dolara, ali je uspio spasiti svoju političku karijeru. U međuvremenu, Rhoades je nakratko završio iza rešetaka, a u novoj sezoni krenut će punim gasom u napad na Princea i Axelroda jer ulozi su veći no ikad...

Iako će sedma sezona biti i i posljednja za 'Milijarde', njezino nasljeđe nastavit će se s četiri spin offa koji su trenutačno u izradi, uključujući prikladno nazvane 'Millions' i 'Trillions'. 'Millions' se navodno usredotočuje na mlađu skupinu igrača u usponu u svijetu visokih financija dok će 'Trillions' biti više poput sapunica, a bavit će se svijetom megabogataša. Ovaj novi 'prošireni svemir' slijedi obrazac Paramountove Yellowstone franšize, koja je također iznjedrila vlastiti svemir sa spino ffovima kao što su '1883.' i '1923.'

Billions VII Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Harlan Coben’s Shelter, Prime Video, 18. kolovoza

Nova serija nastala prema romanu Harlana Cobena prati priču o Mickeyju Bolitaru nakon što ga iznenadna smrt oca natjera da započne novi život u Kasseltonu u New Jerseyju. Mickey se ubrzo nađe upleten u misteriozni nestanak nove učenice u njegovoj školi, Ashley Kent, što dovodi do otkrivanja nezamislivih tajni unutar njihove tihe zajednice u predgrađu. Uz pomoć svojih prijatelja, inventivnog Spoona i tajanstvene Eme, Mickey razotkriva pravo lice Kasseltona kako bi otkrio mračno podzemlje koje možda krije odgovore na desetljeća nestanaka, smrti i legendi, a možda čak i na Mickeyjevu vlastitu složenu obiteljsku povijest. U seriji glume Jaden Michael, Constance Zimmer i Abby Corrigan.

Harlan Coben’s Shelter Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

Toranj (The Tower II), 2, sezona, HBO Max, 20. kolovoza

Serija je nastala prema romanima Kate London, a adaptirao ju je Patrick Harbinson i uvelike podsjeća na neke od njegovih prethodnih serija, ponajviše Zakon i red: SVU. Događaji u Portland Toweru daleko su od zaborava, ali Sarah Collins (Gemma Whelan) i Lizzie Adama (Tahirah Sharif) moraju nevoljko surađivati kako bi uhvatile ubojicu i pronašle nestalo dijete.

The Tower II Izvor: Društvene mreže / Autor: https://www.youtube.com/watch?v=b8rjKeciNHk