ŠTO GLEDATI U KOLOVOZU

Noviteti na Netflixu: Od akcijskog filma s Gal Gadot do serije o velikoj opioidnoj krizi

01.08.2023 u 06:03

Bionic
Reading

Kolovoz je kronično siromašan novitetima na streaming servisima, a najpopularniji među njima, Netflix, i ove je godine najveće adute sačuvao za hladnije mjesece. Akcijski hit 'heart of Stone' s Gal Gadot i Jamiejem Dornanom bit će zadužen za dozu zabave u sparnim ljetnim noćima, a 'Painkiller' je mini serija koju svakako treba pogledati jer govori o nastanku i posljedicama opioidne epidemije

U moru dokumentaraca izdvaja se zanimljiv serijal o ženskim hip hop zvijezdama, ali i naslov koji će vas natjerati da dobro razmislite o tome što se nalazi na vašem tanjuru. Romantičari među nama jedva će dočekati kraj kolovoza kad na ekrane stiže prva Netflixova interaktivna romantična komedija 'Choose Love' - čiji kraj sami birate. Pred gledateljima je cijela hrpa mogućih priča, ali i više završetaka pa sudbina glavnog lika leži - u vašim rukama.

Poisoned: The Dirty Truth About Your Food, 2. kolovoza

Patogeni koji se prenose hranom ubijaju oko 3000 ljudi u SAD-u svake godine, a zbog njih u bolnicama na liječenju završe još stotine tisuća. Zelena salata, dinja, klice, samo su neke od namirnica koje su bile epicentar epidemija koje su posljednjih godina učestale. 'Poisoned: The Dirty Truth About Your Food' dokumentarac je koji poziva na odgovornost javne i privatne utjecaje koji su odgovorni za izbijanje epidemija. Redateljica Stephanie Soechtig daje savjete o tome što izbjegavati u supermarketu, demistificira klupko propisa koji upravljaju time što jedemo i priča priče o obiteljima koje su izgubile svoje voljene zbog bolesti izazvane hranom. Ovo je film koji će vas natjerati da razmislite o tome što je na vašem tanjuru i kako je tamo dospjelo.

Poisoned: The Dirty Truth About Your Food Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Ladies First: A Story of Women in Hip-Hop, 9. kolovoza

Limitirana dokumentarna serija od četiri epizode rekontekstualizira žene hip hopa i njihovu ulogu u 50 godina ovoga žanra. Svaki od četiri dijela prikazuje paradu legendarnih MC dama kao što su MC Lyte, Queen Latifah i Rah Digga, kao i nadolazećih zvijezda koji su trenutno na vrhu ljestvica poput Latto i Tierre Whack. 'Ladies First: A Story of Women in Hip-Hop' kontekstualizira povijest glazbe koja je promijenila svijet unutar šire društvene zajednice , rasni i politički krajolik vremena i, što je najvažnije, sve to radi iz ženske perspektive.

Ladies First: A Story of Women in Hip-Hop Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Painkiller, 10. kolovoza

'Painkiller' je Netflixova mini serija o nastanku i posljedicama opioidne epidemije, a riječ je o izmišljenoj priči temeljenoj na stvarnim događajima. U središtu je obitelj Sackler, Purdue Pharma te marketing i distribucije njihovog lijeka OxyContin. Serija je nadahnuta člankom Patricka Raddena Keefea u New Yorkeru 'The Family That Built an Empire of Pain' i romanom Barryja Meiera 'Pain Killer: An Empire of Deceit and the Origin of America’s Opioid Epidemic'. Serija pokušava rasvjetliti porijeklo i posljedice najveće američke opioidne epidemije. Nudi bliži pogled na kriminalno ponašanje, odgovornost i sustave koji konstantno iznevjeravaju stotine tisuća Amerikanaca, kao i zataškavanja i laži koje štite odgovorne gotovo cijelo desetljeće.

U seriji glume Uzo Aduba, Matthew Broderick, Taylor Kitsch, Dina Shihabi, and West Duchovny.

Opioidna kriza muči SAD više od dva desetljeća, a započela je s opioidima na recept kasnih 1990-ih, zatim heroinom i fentanilom početkom 2010-ih. Gotovo 600.000 Amerikanaca umrlo je od predoziranja opioidima između 1999. i 2021. godine, a preko 200.000 njih umrlo je od opioida na recept poput oksikodona i hidrokodona. U 2017. godini, jednoj od zabilježenih godina s najvećim brojem smrtnih slučajeva povezanih s opioidima na recept, ekonomski teret epidemije opioida, uključujući troškove zdravstvene zaštite i izgubljenu produktivnost, procijenjen je na preko 1 bilijun dolara. Sudski spisi pokazuju da je Purdue Pharma, koja je u vlasništvu obitelj Sackler zaradila više od 35 milijardi dolara od prodaje OxyContina, od 1995. godine.

Painkiller Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Heart of Stone, 11. kolovoza

Gal Gadot u novom akcijskom filmu postaje superšpijunka, a uz nju glume zgodni Irac Jamie Dornan i indijska glumica Alia Bhatt. Gadot glumi Rachel Stone, obavještajnu operativku koja radi za tajanstvenu globalnu agenciju zaduženu za održavanje mira u turbulentnom svijetu, a akcije i jurnjave u filmu ne nedostaje. Tako ćemo lijepu izraelsku glumicu vidjeti kako leti paraglidingom, skače padobranom, juri motociklom kroz Alpe i automobilima jurca ulicama Lisabona.

Kada hakerica Keya Dhawan (Bhatt) ukrade agencijino najvrjednije i najopasnije oružje (tehnološku jezgru koja 'daje snagu Povelji'), Stone kreće u epsku pustolovinu da spasi dan i spere ljagu sa svog imena.

Heart of Stone Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Choose Love, 31. kolovoza

Netflixova nova rom.com poslastica nešto je potpuno drugačije – i ovaj put o njezinom kraju gledatelji odlučuju. Choose Love prva je Netflixova intrekativan ormantična komedija. Kao i kod prethodni interaktivnih naslova (Black Mirror: Bandersnatch, ​​Cat Burglar, Headspace: Unwind Your Mind), Choose Love će uključivati ​​nekoliko različitih ishoda, omogućujući gledateljima da odluče kojim će putovima likovi krenuti. Film se vrti oko Cami Conway (glumi je Laura Marano), inženjerka za snimanje koja naizgled ima sve: posao iz snova, dečka iz snova (Scott Michael Foster) i budućnost iz snova pred sobom. Ali Cami se ponešto dvoumi oko toga što dolazi - uglavnom zato što se stalno osvrće na svoje nekadašnje ciljeve i prijašnje veze.

Je li to samo FOMO i strah od obveze koji ide uz to ili zapravo propušta još bolju karijeru, možda dugo napuštenu pjevačku karijeru o kojoj je nekoć sanjala? I je li Paul ljubav njezina života? Što ako je to Rex Galier (Avan Jogia), seksi britanska rock zvijezda koja uđe u njezin studio i koji je potpuno opčini? Ili bi to mogao biti Jack Menna (Jordi Webber), njezina prva ljubav, 'onaj koji je pobjegao', idealistički svjetski putnik koji se vraća kući i spreman je ponovno rasplamsati svoju mladenačku strast?

Dok se Cami suočava s nizom izbora, gledatelji joj pomažu da odluči što točno učiniti. Rezultat? Cijela hrpa mogućih priča... pa čak i više završetaka, ovisno o tome što odaberete, jer je Camiina sudbina je u vašim rukama.