raskošno slavlje

Stigao je dan vjenčanja budućeg jordanskog kralja, a ovako će izgledati ceremonija

01.06.2023 u 11:29

Bionic
Reading

Nakon što su u kolovozu objavili zaruke, Rajwa Al Saif i princ Hussein od Jordana danas će se vjenčati u Jordanu. Budući jordanski kralj oženit će svoju djevojku, po struci arhitekticu, na raskošnoj svadbenoj svečanosti u vrtovima palače Zahran u Ammanu. Kraljevskom vjenčanju prisustvuju i članovi kraljevskih obitelji iz različitih dijelova svijeta

Kraljica Rania ove godine ima pune ruke posla, a riječ je o organizaciji čak dva vjenčanja. Početkom ožujka udala se njezina kći, princeza Iman, a stigao je i dan vjenčanja princa Husseina. 26-godišnja princeza Iman i njezin dvije godine stariji odabranik Jameel Alexander Thermiotis izrekli su sudbonosno da na intimnoj ceremoniji, a vjenčanje starijeg joj brata Husseina ipak će biti u centru pozornosti medija diljem svijeta jer, ipak, riječ je o budućem kralju!

Prijestolonasljednik Hussein oženit će se svojom dugogodišnjom djevojkom, arhitekticom Rajwom Al Saifom u četvrtak 1. lipnja, a jordanska će kraljevska obitelj ugostiti goste iz inozemstva na svečanosti godine.

Kralj Abdullah II bio je domaćin večere za više od 4000 Jordanaca u srijedu navečer, a još ranije je kraljica Rania organizirala svečanu zabavu u čast svoje snahe Rajwe na Kraljevskom Hašemitskom dvoru Madareb Bani Hashem. Još je tada otkrila da podupire sinov odabir supruge, a tijekom svog pozdravnog govora opisala ju je kao najslađu i najljepšu buduću mladenku.

Ceremonija vjenčanja

Prijestolonasljednik Hussein i Rajwa Al Saif vjenčat će se na islamskoj ceremoniji vjenčanja poznatoj kao 'katb ktab' u vrtovima palače Zahran u Ammanu u Jordanu. Ceremoniji će prisustvovati oko 140 uzvanika, uključujući članove kraljevske hašemitske obitelji, strane kraljevske obitelji i šefove država.

Među onima koji su potvrdili svoje prisustvo na vjenčanju su princ prijestolonasljednik Frederik i princeza Mary od Danske, princeza Victoria i princ Daniel od Švedske, princ prijestolonasljednik Haakon od Norveške te princeze Hisako i Tsuguko od Japana. Uz to, stigli su i princ William s Kate Middleton kao predstavnici britanske kraljevske obitelji.

Zatim će mladenci putovati od palače Zahran do palače Al Husseiniya u povorci poznatoj kao 'Crvena kolona automobila'. To je povorka koja se sastoji od osam svijetlocrvenih naoružanih Land Rover vozila i 11 motocikala, a u posebnim prilikama pridružuju se i jahači konja i deva. Sve se odvija uz melodije vojne glazbe koja se izvodi na gajdama.

Rajwa Al Saif i princ Hussein od Jordana Izvor: Profimedia / Autor: PPE / ddp USA / Profimedia

Svadbeni prijam

U palači Al Husseiniya slavit će se uz više od 1700 gostiju. Svadbena zabava bit će obogaćena nastupima lokalnih i regionalnih pjevača, kao i zbora, jordanskih bendova, nacionalnog orkestra i folklornih skupina. Prijem će završiti mladoženjinim rezanjem svadbene torte.

Nakon glavnog prijema, u palači Al Husseiniya održat će se i svadbeni banket kojem će prisustvovati članovi Kraljevske Hašemitske obitelji, šefovi stranih i arapskih država te visoki dužnosnici.

  • +7
Svečanost uoči vjenčanja princa Huseina Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia