kraljevsko vjenčanje

Hoće li Kate i William prisustvovati jordanskom kraljevskom vjenčanju?

29.05.2023 u 17:08

Bionic
Reading

U Jordanu se priprema još jedna velika i značajna svadba: princ Husein, koji će jednog dana postati kralj, oženit će lijepu djevojku, a svemu je blagoslov dala i majka. Kralj Abdullah i kraljica Rania prisustvovali su svečanoj krunidbi britanskih monarha, a pitanje je hoće li članovi britanske kraljevske obitelji uveličati jordansku svečanost svojim dolaskom

Kraljica Rania nedavno je u javnosti priznala da svoju buduću snahu doživljava kao najslađu mladenku i time joj dala veliku podršku pri ulasku u kraljevsku obitelj velikog integriteta. Vjenčanje princa Huseina s Rajvom al Saifom održat će se u palači Zahran u Ammanu, a brojni članovi kraljevskih obitelji iz različitih dijelova svijeta već su potvrdili svoju prisutnost. Međutim javnost se sada pita tko će otputovati u Jordan kao predstavnik britanske kraljevske loze.

Nagađa se da bi to mogli biti upravo princ William i Kate Middleton, a razlog je velika povezanost vojvotkinje s Jordanom, ali i ista pozicija princa Huseina i princa Williama, jer su sljedeći na redu da postanu kraljevi svojih monarhija.

Obitelj Middleton jedno je vrijeme i živjela u Jordanu, dok je sadašnja princeza od Walesa imala tek dvije godine, a William je tijekom turneje po Bliskom istoku 2018. godine otkrio da Kate iskreno voli tu zemlju.

'Svidjelo joj se ovdje, stvarno jest. Jako je uzrujana što dolazim ovamo bez nje', rekao je tada.

Osim toga, William i Kate pretprošle godine posjetili su Jordan na privatnom putovanju s djecom, a ondje su snimili i fotografiju koja je 2021. krasila njihovu božićnu čestitku.

Kralj Abdullah i kraljica Rania pružili su Britancima veliku podršku u ključnim trenucima pa su tako prisustvovali i pogrebu kraljice Elizabete II. te krunidbi kralja Charlesa i kraljice Camille ranije ovog mjeseca.

Među onima koji su potvrdili svoje prisustvo na vjenčanju Huseina i Rajve su princ prijestolonasljednik Frederik i princeza Mary od Danske, princeza Victoria i princ Daniel od Švedske, princ prijestolonasljednik Haakon od Norveške te princeze Hisako i Tsuguko od Japana.

  • +7
Svečanost uoči vjenčanja princa Huseina Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia