NAJLJEPŠE ŽELJE

Sretan 35. rođendan, Kirsten Dunst!

30.04.2017 u 19:05

  • +3

Kirsten Dunst

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Kirsten Caroline Dunst tijekom svoje karijere bila je vampirica, tenisačica, Spider-Manova djevojka te pomalo neurotična Peggy Blumquist u drugoj sezoni sjajne serije 'Fargo', a tek joj je 35 godina

Američka glumica Kirsten Dunst glumi od malih nogu. Već sa sedam godina upoznala je Woodyja Allena, a s 12 Toma Cruisea i Brada Pitta, kroz ulogu Claudije u 'Vampirskim kronikama' za koju je na Zlatnim globusima bila nominirana u kategoriji najbolje sporedne ženske uloge.

Nakon niza manjih uloga te glavnih uloga u raznim romantičnim filmovima, Kirsten Dunst dobila je ulogu Mary Jane Watson u franšizi o superheroju Spider-Manu. Između triju filmova u kojima je glumila Spider-Manovu djevojku, Kirsten Dunst pojavila se u filmovima 'Wimbledon', 'Vječni sjaj nepobjedivog uma', 'Elizabethtown' i 'Marie Antoinette'.

'Melankolija' Larsa von Triera donijela joj je brojne nominacije i nagrade za glavnu žensku ulogu, a 2015. godine svi su je primijetili u drugoj sezoni odlične serije 'Fargo', u kojoj je glumila frizerku Peggy Blumquist.

Od onda smo je imali priliku vidjeti u filmovima 'Midnight Special' i 'Hidden Figures'.

Želimo joj još mnogo nominacija i filmskih nagrada! Sretan rođendan, Kirsten Dunst!

YouTube Autor: YouTube