KAO DA NE STARI

Slavna Xena ratnica proslavila rođendan: Tko bi joj dao 50 godina?

30.03.2018 u 14:02

Bionic
Reading

Glumica Lucy Lawless je prije 17 godina iza sebe ostavila 'Xenu, princezu ratnicu'. Omiljena junakinja iz antičkog doba napunila je 50 godina, majka je troje djece, a usprkos starenju, njezina ljepota ne blijedi

Lucy Lawless postala je 'Xena: Princeza ratnica' 1995. godine i odmah osvojila publika svojom pojavom. No otkako je serija završila, posvetila se obitelji, humanitarnom radu i radu na drugim serijama. Iako više nema prepoznatljivu dugu, ravnu smeđu kosu, Lucy je i dalje prava 'bomba'. Zadržala liniju iz mlađih dana, a kosu je skratila i posvijetlila.

Rođena na Novom Zelandu prije 50 godina, Lucy se s glumom počela baviti kao djevojčica. Sa 21 godinu postala je Miss Novog Zelanda, a potom se ozbiljnije posvetila glumi.

Njezina najpoznatija uloga je uptravo ratnica Xena. Prvi put pojavila se u seriji 'Herkul' 1995. godine. Princezu ratnicu je trebala glumiti Britanka Vanessa Angel, ali se razboljela i nije mogla doći na Novi Zeland na snimanje. Producenti su znali Lucy jer je u pilotu 'Herkula' glumila Amazonku Lysiju. Uskočila je za Xenu, ali su joj obojali kosu u tamnu nijansu jer je u prvoj epizodi bila plavuša. Xena se snimala šest sezona i pratila avanture nje i njezine najbolje prijateljice, plavokose Gabrielle, a 2000. godine osvojila je i nagradu Emmy. Zbog svoje uloge, Lucy je postala lezbijska ikona, a tu je titulu s ponosom prihvatila budući da je često prisutna na prideovima.

Still hanging with my gal #Reneeoconnor @reallucylawless #xena #gabrielle

A post shared by Lucy lawless (@reallucylawless) on

Na Twitteru i Instagramu redovito postavlja snimke i videozapise iz glumačkog, ali i privatnog života.

Aktivistica je za zaštitu prirode i životinjskih prava. Sudjeluje na prosvjedima za čistu energiju, ekologiju, a uhitili su je nekoliko puta kad je prosvjedovala s Greenpeaceom.

@Greenpeace Rainbow Warriors @sydneymardigras

A post shared by Lucy lawless (@reallucylawless) on

Sa suprugom Robom Tapertom i troje djece živi na Novom Zelandu, a većinu hrane koju jede uzgaja u vrtu svoje farme. Posljednjih godina pojavljuje u popularnim televizijskim serijama poput 'Agents of SHIELD', 'The Code', 'Ash vs Evil Dead (Ash protiv zlih mrtvaca)' i 'Parks and Recreation'. u kojoj glumi nepredvidljivu Ruby.

  • +2
Lucy Lawless Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia