PROšle su godine

Sjećate se Xene ratnice? Evo kako danas izgleda

29.05.2017 u 06:54

Bionic
Reading

Kultna fantasy televizijska serija bila je hit na malim ekranima od 1995. sve do 2001. godine pa se rijetko tko ne sjeća legendarne Xene, divlje, neustrašive ratničke princeze. Lucy Lawless danas je mama troje djece, svoju prepoznatljivu dugu smeđu kosu skratila je i posvijetlila, a lance i kožu zamijenila lepršavim haljinicama

Novozelandska glumica i u 50. godini izgleda kao bomba. Zadržala je liniju iz mlađih dana, a kosu je skratila.

Ima kćer iz prvog braka i dva sina sa sadašnjim suprugom Robertom Tapertom kojeg je upoznala za vrijeme snimanja legendarne serije. Posljednjih godina pojavljivala se u TV serijama poput 'Agents of Shield', 'The Code', 'Ash vs Evil Dead' i 'Parks and Recreation' te se posvetila mjuziklima i humanitarnom radu.

Prije nekoliko godina najavljivao se nastavak snimanja serije, no nije se pričalo o tome hoće li glavni lik tumačiti ista glumica. Bilo je poznato jedino to da bi u novim epizodama neustrašiva ratnica trebala biti homoseksualne orijentacije.

Lucy Lawless Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

O svojoj svakodnevici, novim ulogama i aktivističkim akcijama redovito fotografijama na Instagramu izvještava svoje fanove koji je i dalje pamte prije svega kao nepobjedivu ratnicu.

Not able to watch the #Oscars today coz I'm appearing on @theproject_nz Which is more fun and even more glamorous!

A post shared by Lucy lawless (@reallucylawless) on

Craig!! What did you do?!!! I said just a trim.

A post shared by Lucy lawless (@reallucylawless) on

Rođena kao Lucille Ryan, umjetničko ime Lawless (eng. bezakonito), dolazi iz velike obitelji irskih imigranata. Otac joj je bio konzervativni gradonačelnik Mount Alberta, predgrađa Aucklanda, gdje je i odrasla. Iako je voljela i cijenila roditelje zbog aktivnog sudjelovanja u zajednici, kaže da ju je sve što je vidjela od stranačke politike odbilo od političke karijere.

Tijekom snimanja serije smještene u mitološki svijet antičke Grčke, Xena nije naročito uživala u kaskaderskim podvizima, iako je rijetko koja epizoda prošla bez mačevanja. Zahvaljujući svojim stavovima i sposobnostima, postala je feministička ikona. Poigravanjem mitološkim i povijesnim elementima različitih kultura serija je stvorila svijet zanimljiv i dopadljiv širokoj publici.