SUDAMJA

Slavlje u Splitu: Nižu se čestitke voljenom gradu, a po prvi put nakon vijesti o raskidu s Grašom, oglasila se i Danijela Martinović

07.05.2021 u 15:30

Bionic
Reading

Split slavi blagdan svetog Dujma, nebeskog zaštitnika Splita i ujedno dan grada. Slavni Splićani mahom su i ove godine voljenom gradu uputili najljepše riječi i na svojim profilima na Instagramu i Facebooku

Severina Kojić odlučila je posebnom objavom obilježiti dan svog rodnog grada. Objavila je fotografiju iz Splita i napisala: 'Kako zvona svetog Duje, cila zemlja neka čuje rajsku pismu puka tvog, Splite moj...' Na dobro vam došla Sudamja'.

Video porukom u kojoj je sugrađankama i sugrađanima čestitala blagdan Svetog Duje, oglasila se i Danijela Martinović. To je prvi put da se oglasila otkako je u javnost procurila vijest da je prekinula ljubavnu vezu s Petrom Grašom, dugu više od 24 godine.

Voljenom gradu, sretan rođendan je poželjela i Mirta Šurjak i to s fotografijom kakvu je i prošle godine objavila.

Luka Nižetić ima zanimljivu poruku: 'Sritno ti bilo grade moj. S nama vakima kaki jesmo. Šempjani'.

Akademska slikarica Tisja Kljaković Braić, koja oduševljava sad već kultnim ilustracijama, posebnu je napravila i za Dan grada Splita. 'Oni' su ovog puta u narodnoj nošnji i poručuju: 'Na dobro vam došla Sudamja'.

'Da opet žugamo kako se u gradu ne da živit od pustih turista', riječi su koje je svom gradu posvetila Marijana Batinić. RTL-ova voditeljica je za blagdan svetog Dujma stigla u Split.

'Danas je Dan mog rodnog grada. U posljednjih 21 godinu, prečesto ga gledam iz daljine. I što sam mu dalje, to mi je ljepši i to mi čini toplije oko srca kad mu se vratim', ističe u svojoj objavi Nataša Janjić Medančić.

Svojom čestitkom je i ove godine uranio Goran Karan, koji je još u četvrtak podijelio video s čestitkom iz katedrale Svetog Dujma, gdje je pustio i svoj proslavljeni glas.

Svoje čestitke Splitu uputili su i Viktorija Rađa, Jelena Rozga, Ana Maras Harmander, Ana Gruica Uglešić...