NEOBIČAN KONCERT

Petar Grašo na praznom Peristilu Splićanima čestita Svetog Duju

  • Autor: Damir Petranović
  • Zadnja izmjena 05.05.2020 10:03
  • Objavljeno 05.05.2020 u 09:19
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Blagdan svetog Dujma i Dan grada Splita ove godine prvi put će proći bez procesije i mise na otvorenom, ali i bez pučkih svečanosti poput tradicionalne tombole, večernjeg koncerta ili vatrometa. Misa iz katedrale prenosit će se na nekoliko televizijskih kanala, a za večernji program snimljen je poseban koncert Petra Graše na praznom Peristilu

Bit će to, kako su objasnili u gradskoj upravi, dar Grada Splita i partnera Dalmacijakoncerta i OTP banke Splićanima i Splićankama povodom njihovog dana.

'Nažalost, tradiocionalna splitska Fjera ove će godine izostati. Svetog Dujma proslavit ćemo bez šušura, okupljanja, procesije i mise na Rivi, tombule i Sajma Sudamje, bez velikog koncerta i vatrometa, bez svega što smo godinama činili u zajedništvu sa svim našim sugrađanima. Ove će godine biti drugačije nego ikad dosad, no unatoč tome vjerujem kako će se blagdan našeg sveca zaštitnika proslaviti u našim srcima i u našim obiteljima. Svim Splićanima, ali i svim gledateljima Hrvatske radiotelevizije, na dan svetog Dujma darujemo koncert Petra Graše s Peristila. Iako smo prisiljeni biti fizički razdvojeni, budimo zajedno u četvrtak večer ispred malih ekrana u ovoj neobičnoj, drugačijoj i vjerujem lijepoj proslavi', poručio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

  • +2

Petar Grašo u Splitu

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dojmove nakon koncerta podijelio je i Petar Grašo: 'Ja sam dijete Splita, Split je moj dom bez obzira što posljednjih dvadesetak godina jako malo boravim u njemu. Da nije bilo ovih specifičnih okolnosti ja bih nažalost i na ovog svetog Duju bio van Splita. No kako to obično biva, drugačije okolnosti diktiraju nekakav drugačiji životni plan, pa se tako dogodio jedan od najčudnijih i na nekih način najljepših koncerata u mojoj karijeri, a opet koncert bez ijednog čovjeka u publici', kazao je Grašo u službenoj objavi povodom ovog koncerta.

Kazao je i da bi, da mu je netko rekao prošle godine, kako će svirati pred praznim Peristilom i biti najviše počašćen, mislio kako je to nemoguće, no s obzirom na događanja proteklih mjeseci, iznimno je sretan i počašćen ovom prilikom kakvu rijetko tko ima

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Sretan sam što imam privilegiju u svom gradu, na jednom od najljepših trgova na svijetu, održati koncert i pokloniti ga i svom Splitu i svim ljudima koji će u četvrtak večer biti u svom domu, pred malim ekranima. Ovo je koncert optimizma, koncert svjetla i koncert slavlja. Radovali smo mu se, nekako nam se čini da vidimo svjetlo na kraju tunela u kojem smo svi bili protekla dva mjeseca', zaključio je Grašo.

Koncert će se emitirati na blagdan svetog Dujma, u četvrtak 7. svibnja, na drugom programu Hrvatske radiotelevizije.

Počašćen što mu se pružila ova prilika, svoje uzbuđenje zbog projekta, Grašo nije krio, a fotoreporteri su snimili njegov i Oparin 'novi normalan' pozdrav laktovima te imitaciju zagrljaja iz daljine.

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL