na optuženičkoj klupi

Robert De Niro izgubio na sudu i mora platiti 1,2 milijuna dolara za emocionalnu patnju bivše asistentice

10.11.2023 u 09:39

Bionic
Reading

Holivudskog glumca bivša asistentica 41-godišnja Graham Chase Robinson optužila je za seksualnu diskriminaciju nakon čega je dala otkaz. Strani mediji prenose kako su prve parnice bile su vrlo burne

Robinson je tužbu podnijela u listopadu 2019. Navela je da ju je Robert De Niro tjerao da radi 'stereotipne ženske poslove', plaćao manje od ostalih muških kolega i tražio od nje da ga češka po leđima. Kad je to izjavila na sudu rasplakala se. Tvrdi da joj je često davao 'vulgarne, neprikladne komentare' što je za nju bilo ponižavajuće i povrijedilo ju je.

Glumac je inzistirao na tome da nikada nije bio zlostavljači premda je priznao da je ponekad bio loše volje te zanijekao je optužbe Robinson. Uzvratio je kontratužbom kojom traži 5,6 miljuna dolara. Bivšu asistenticu je optužio da je gledala televiziju tijekom radnog vremena, trošila novac za privatne potrebe i zloupotrebljavala njegovo pravo na besplatne letove. Rekao je da je postavljala sve veće zahtjeve što ga je navelo da joj poveća plaću i titulu iako su njezine odgovornosti uglavnom ostale iste. U dramatičnom svjedočenju, pogledao je ravno u nju i povikao 'Sram vas bilo' preko cijele sudnice.

Dok je svjedočila, Robinson je rekla da je De Niro zahtijevao da bude dostupna telefonom u svako doba dana, uključujući i praznike, te da je često vikao na nju. Nakon otkaza je doživjela 'emocionalni i mentalni slom' zbog kojeg se osjećala kao da je dotakla 'dno', te je patila od anksioznosti i depresije.

Na suđenju je svjedočila i De Nirova partnerica Tiffany Chen s kojom ima petomjesečnu kćer. Robinson je opisala kao 'opsesivnu, psihotičnu i opasnu'. Bila je uznemirena što su njene privatne poruke isplivale na površinu. Porotnici Saveznog suda na Manhattanu kao i javnost, čuli su niz šokatnih detalja, no odlukom porote okončano je suđenje a glumac mora bivšoj zaposlenici 1,2 milijuna dolara.

Njezin odvjetnik rekao je za BBC da 'ne samo da je Robinson dobila slučaj već je porota u potpunosti opravdala njezinu tužbu utvrdivši da su De Nirove tužbe protiv nje neutemeljene', rekao je David Sanford u svojoj izjavi.

  • +3
Robert De Niro Izvor: EPA / Autor: Mohammed Badra / POOL