MEĐUSOBNE OpTUŽBE

'Sram te bilo!': Isplivale zanimljive stvari na suđenju Roberta De Nira i bivše pomoćnice

01.11.2023 u 10:01

Bionic
Reading

Robert De Niro svjedočeći u građanskom postupku protiv svoje bivše pomoćnice u New Yorku priznao je da je povisio glas na nju dok ju je dozivao, da ju je 'grdio' i nazivao je 'j… razmaženim derištem', ali ne i da je vikao na nju

Četverogodišnja pravna bitka između glumca Roberta De Nira i bivše zaposlenica počela je u ponedjeljak na saveznom sudu na Manhattanu, gdje su se padala međusobne optužbe o rodnoj diskriminaciji i neprikladnom trošenju.

Graham Chase Robinson za De Nira je počela raditi 2008. kao izvršna pomoćnica da bi napredovala do pozicije potpredsjednice tvrtke. No suradnja je naglo završila 2019. kad je tužila De Nira i njegovu tvrtku Canal Productions za rodnu diskriminaciju. U svojoj je tužbi rekla da se De Niro prema njoj ponašao kao prema 'uredskoj ženi', upućujući je da opere njegove plahte i počeše mu leđa, te da ju je plaćao manje od muškog zaposlenika čiji posao ne zahtijeva veće vještine ili odgovornost.

Tvrtka Canal Productions tužila je zatim Robinson, optužujući je da je nepropisno prebacila više od 450.000 dolara u zrakoplovnim miljama na svoj osobni račun i potrošila desetke tisuća dolara novca tvrtke na hranu, putovanja i druge osobne usluge.

Sud će odlučiti o valjanosti zahtjeva obje strane u isto vrijeme. U sudskim dokumentima, Robinson je zanijekala neovlaštenu kupnju ili nepropisno pretvaranje zrakoplovnih milja, a De Niro je zanijekao njezine navode o dodjeli njezinog 'stereotipno ženskog' rada. Robinson traži odštetu od 12 milijuna dolara za emocionalnu patnju i povredu ugleda zbog kojih je, kako tvrdi, ostala bez posla i nesposobna se oporaviti od traume na poslu. U godini kad je dala otkaz plaća joj je iznosila 300.000 dolara godišnje.

Kad je odvjetnik Robinson pitao 80-godišnjeg glumca je li vikao na nju kad ga nije probudila na vrijeme za važan sastanak, De Niro je rekao da ju je 'grdio'. Nadalje, priznao je da ju je vjerojatno nazvao 'napetom', 'oštrom' i "je.eno razmaženim derištem'. Međutim, zanijekao je da je vikao na Robinson. 'Povisio sam glas', potvrdio je De Niro. 'Ne vičem. Želiš to osporiti? To je jedna stvar koju ne radim.'

Robinsonin odvjetnik također je tvrdio da ju je De Niro nazvao dvaput tijekom pogreba člana obitelji. De Niro je zanijekao da je znao da je ona u to vrijeme bila na sprovodu.

U više od pet sati svjedočenja koje je kulminiralo međusobnim optužbama što je u jednom trenutku navelo De Nira da prasne na suđenju: 'Sram te bilo, Chase Robinson!'.

Njegova je iritacija dodatno eskalirala kad ga je odvjetnik upitao za tvrdnje bivše asistentice koja tvrdi da ju je glumac zamolio da mu počeše leđa. De Niro je priznao da se to moglo dogoditi jednom ili dvaput, ali je odbacio svaku sugestiju da je u tome bilo bilo čega 'nepristojnog' ili 'nepoštovanja'.

Glumac je također opširno ispitivan o tvrdnjama njegove tvrtke da je Robinson nepropisno koristila kreditnu karticu svoje tvrtke, uključujući više od 12.600 dolara u restoranu na Manhattanu, Paola's, tijekom otprilike dvije godine, te oko 32.000 dolara u vožnji Uberom i taksijem tijekom iste godine. De Niro je rekao da kada su u pitanju troškovi, ne postoje pisana pravila ili politike, ali da se pouzdao u Robinson da neće zloupotrijebiti karticu tvrtke.

'To je zdrav razum. Vjerujem ti i puštam da procijeniš što je najbolje', rekao je glumac.