kad izvučeš pouke možeš dijeliti savjete

Rene Bitorajac nakon potopa u Zagrebu u kojem je stradao i njegov podrum: 'Ne glasaj za gradonačelnika kojem je kriv Bog'

25.07.2020 u 16:37

Bionic
Reading

Nakon što je u petak navečer Zagreb pogodilo veliko nevrijeme u kojem se u središtu grada u samo sat vremena izlilo 80 litara kiše na metar kvadrat, brojni su podrumski i suterenski stanovi i poslovni prostori poplavlili, a Zagrepčani još uvijek zbrajaju štete. Jedan od njih je i glumac Rene Bitorajac koji je na Instagramu pokazao poplavljen podrum, a pri tom se osvrnuo i na izjavu Milana Bandića, koji je između ostalog, rekao da je za potop kriv Bog

Središte Zagreba u petak navečer ponovo je pretrpjelo najteži udarac jer su se ulice pretvorile u rijeke s potopljenim automobila, a voda je nezaustavljivo prodirala u stanove i poslovne prostore u prizemlju, suterenu i podrumu.

'Tko ima poplavu u podrumu? Ja imam poplavu u podrumu. Tko ima opremu za poplavu? Ja imam opremu za poplavu. Shit happens', govori Bitorajac u snimci na svom Instagram profilu, a koja prikazuje stanje nakon što su iz prostore vatrogasci ispumpali velik dio vode.

'Neki plivaju na moru, neki po Zagrebu. Da, to su iste one slivne vode koje uredno plaćamo. Još kad shvatiš da vatrogasci koliko god se trudili sa svojim potopnim pumpama ostave 10 cm vode, osjećaj je jedinstven. Ne kukam previše jer neki su prošli lošije, ali kad izvučeš pouke možeš dijeliti savjete:

1. Ne drži drage stvari u podrumu.

2. Ne glasaj za gradonačelnika kojem je kriv Bog.

3. Nabavi potopnu pumpu', napisao je ogorčeni Bitorajac u objavi na Instagramu.

U petak u noći primljene su tisuće poziva građana koji su tražili pomoć, vatrogasci i dežurne službe bili na terenu cijelu noć, a nažalost jedan je vatrogasac izgubio život. Nakon za mnoge besane noći zagrebački gradonačelnik održao je konferenciju za novinare na kojoj je, između ostalog, izjavio da smo se 'očito zamjerili dragom Bogu', jer su nas pogodili i korona i potres i poplava. 'Ja sam prije 13 godina, kada je bila ona mećava, rekao da ću hvatati snijeg. Ja, nažalost, ovoliko kiše ne mogu popiti', rekao je Bandić.