sasvim iskreno

Rene Bitorajac: 'Meni je čak i drago da se meni neke poznate face odlučuju politički angažirati pa kad već imamo predstave u Saboru, da to sve skupa dignemo na jednu profesionalniju razinu'

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

Glumac kojeg publika najbolje poznaje kao Roberta Kumerlea iz serije 'Bitange i princeze' te doktora Veljka Kunića iz 'Naše male klinike' odlučio je ne produžiti suradnju s Novom TV jer su mu trenutno u fokusu drugi projekti. Progovorio je o tome, a i o budućnosti kazalištu 'Luda kuća' nakon potresa i stanke uzrokovanom pandemijom te je komentirao odlazak kolega s estrade u politiku i kritike na film 'General'

'Život nije stao, ali posao je. Jedna odlična atmosfera oko našeg kazališta, s očito pogođenim repertoarom, tada novom premijerom i s predstavama punim gledatelja, naglo je zaustavljena. Zaposlenici, vanjski suradnici i krediti odjednom su postali upitni, i to sve, u svima nepoznatom i neizvjesnom okruženju. Srećom, sve skupa kratko je trajalo. Mi smo se odlučili ne kukati i čekati da se stvari vrate normali', ispričao je Rene Bitorajac za Večernji list.

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL

Bio je fenomenalan osjećaj, kaže, ponovo otvoriti vrata publici, jer u ovo vrijeme, u kazalište su išli samo oni zbilja željni smijeha i zabave. 'Sretni smo da smo uspjeli odigrati 17 predstava i da publika nije dvojila treba li doći na smijanje. Nadamo se u rujnu ipak povratak na stara dobra vremena', najavio je.

Kad je riječ o ulascima njegovih kolega i poznanika u politiku, Rene smatra da se za baviti politikom prije svega mora imati želudac.

'Meni je čak i drago da se meni neke poznate face odlučuju politički angažirati. Među njima su i zabavljači, pjevači i glumci pa kad već i inače imamo predstave u Saboru, da to sve skupa dignemo na jednu profesionalniju razinu. Šalim se naravno. Svatko tko misli da svojim znanjem, upornošću, elanom ili bilo čime drugim može neke stvari promijeniti na bolje, za mene ima dobre namjere. Bojim se da je puno onih kojima su namjere te, da samo njima osobno bude bolje. Ja još o političkom angažmanu nisam razmišljao, iako niti meni taj posao više ne izgleda kao neki koji ne bih bolje radio od velikog broja aktivnih u politici. Ja za početak barem kažem što mislim', ističe.

Na pitanje o odlasku s mjesta voditelja 'Supertalenta' rekao je: 'Čini mi se kao davna prošlost i ne bih se vraćao na to'. Nije komentirao svog 'nasljednika' Franu Ridjana jer ga nije gledao. 'Po komentarima mogu i ne moram suditi. Barem se primirio po pitanju izjava', kaže Rene.

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Pričao je i na temu kritika za film 'General'.

'Bilo je propusta i mnoge stvari nisu čak ni strukovno bile napravljene kako valja, ali kasnije kritiziranje istog postala je perverzna opsesija svih milih i nemilih. Žalosti da nešto što po dugotrajnoj pripremi, osjetljivosti tematike i velikom novcu nije smjelo ispasti loše, ipak ni izbliza nije opravdalo očekivanja. Još više žalosti da se iza snimljenog još vuku repovi i sudovi. Neki će reći klasična hrvatska priča, ja ću se ipak nadati da će netko nešto iz ovoga naučiti', poručio je Rene.

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Otkrio je kako je pandemija utjecala na njegovu obitelj.

'Mi smo kao obitelj, možda glupo zvuči, ali uživali u drvenoj kući u Gorskom kotaru čuvajući tako sebe, ali i druge na prilično sigurnoj distanci. Tako pohađali školu, zabavljali, gledali filmove i uvjerili se da smo skladna obitelj koja itekako uživa kada je i duže vrijeme na okupu. Što se općenito pozitivnih stvari tiče, vidjeli smo naprimjer iste sekunde da postoji 'on line', da za neke stvari više ne moramo čekati fizički u redovima. Karantena nam je to nažalost morala otkriti. Tako sam se ponadao da ćemo se po mnogim stvarima opametiti, ali očito je prekratko trajalo', tvrdi glumac.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!