JUNE WHITFIELD

Preminula zvijezda legendarne humoristične serije

30.12.2018 u 13:35

Bionic
Reading

Britanska glumica, 93-godišnja June Whitfield, najpoznatija po ulozi majke ekscentrične PR agentice Edine Monsoon u kultnoj britanskoj humorističnoj seriji 'Pa to je fantastično', umrla je u svome domu

Iz ureda njenog agenta potvrđeno da je poznata glumica preminula u noći s petka na subotu, no nije otkriven razlog smrti.

Dame June Whitfield je karijeru započela 50-ih kao radijska komičarka na radiju, a brzo je postala zvijezda brojnih TV komedija. Njezin suprug Tim Aitchison preminuo je 2001. godine, a iza para je ostala kćer Suzy.

Nakon što joj je suprug Tim Aitchison umro u 2001. godini nastavila je živjeti sama idućih 16 godina i tek se odlučila preseliti u dom za umirovljenike 2017. godine.

'Sada imam prijatelje tu gdje sam, zabavni su', izjavila je tada za The Mirror te dodala da se našalila da se više ne mora brinuti za krov i vodoinstalatere.

Njezina je smrt ražalostila mnoge poznate Britance među kojima i glumicu Jennifer Saunders koja je u hit seriji 'Pa to je fantastično' ('Absolutely Fabulous'), glumila njezinu kćer Edinu.

  • +14
Absolutely Fabulous Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Tužno je što smo izgubili June. Uvijek ću biti zahvalna što je bila dio naše glumačke ekipe u seriji, a još više sam zahvalna što sam stekla tako divnu prijateljicu. Sve što je radila je bilo odmjereno i prepuno dobrote. Svi su je voljeli i jako će mi nedostajati', poručila je 60-godišnja glumica.

I Jenniferina kolegica iz serije Joanna Lumley koja je glumila otkačenu Patsy, poslala je dirljivu poruku nakon što se pojavila vijest o smrti June Whitfield.

Popularna serija o dvije nerazvojne prijateljice, ljubiteljice svijeta showbizza, mode i partijanja, koja se prikazivala od 1992. do 2012. , postigla ogroman uspjeh i stekla veliki broj štovatelja.